fbpx

Două volume traduse din chineză în română, lansate în Sala Mare a ICR

Institutul Cultural Român și Centrul Cărții au organizat evenimentul de lansare a volumelor semnate de Zhang Wei (vicepreședintele Asociației Scriitorilor din China).

Editura Ideea Europeană, Grupul Editorial Shandong – Shandong Education Press din China, în parteneriat cu Institutul Cultural Român și Centrul Cărții au organizat evenimentul de lansare a volumelor semnate de Zhang Wei (vicepreședintele Asociației Scriitorilor din China): Fabula de Septembrie – un volum de nuvele în traducerea lui Adrian Daniel Lupeanu și Întoarcerea din călătorie – o antologie de poeme în traducerea lui Constantin Lupeanu.

La eveniment au participat delegația de la Grupul Editorial Shandong – Shandong Education Press, autorul volumelor lansate – Zhang Wei, reprezentanți ai Ambasadei Republicii Populare Chineze în România, reprezentanți ai Ministerului Culturii și Identității Naționale, reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Externe, Institutului Cultural Român și ai Centrului Cărții, reprezentanți ai Editurii Ideea Europeană, invitați și reprezentanți ai mass-media.

Zhang Wei, scriitor contemporan, vicepreședinte al Asociației Scriitorilor Chinezi, președintele și fondatorul Academiei Wansongpu de Studii Literare, trăiește în orașul Qixia, provincia Shandong, s-a născut în noiembrie 1956 în orașul Longkou din aceeași provincie și a început sa publice literatură în anul 1975. În 2014 a fost editata seria Zhang Wei – Opere alese, în 48 de volume.

Reclame

Lucrările sale au fost traduse în limbile engleză, japoneză, franceză, spaniolă, coreeană, germana, sârba, suedeză, rusă, araba, turca etc. A scris 21 de romane de renume, dintre care mai cunoscute sunt Corabia anticăFabula de SeptembrieCântul ariciului,  Cartea provinciilor exterioareTu în platourile înalteFarmacistulIstoria secretă a Fortului Ai YueCorabia antică și alte opere literare ale autorului au fost selectate ca lucrări reprezentative pentru Departamentul de Noua Literatura Chineză și au fost distinse cu Premiul de excelență pentru romane de dimensiuni mari, O suta de cărți chineze de excelență în o sută de ani, O sută de cărți chinezești de top din lume, Premiul literar Mao Dun, Premiul guvernamental pentru publicații chinezești, Premiul editărilor de valoare, Premiul special al grupului editorial al scriitorilor chinezi, Zece cărți chinezești remarcabile în lume, selecție întocmită de revista „Asia Saptămânală”, Premiul „Cărți chinezești de valoare, Premiul bestseller, Premiul național „Cinci cărți de locul întâi”, Premiul media din sudul Chinei, Premiul scriitori remarcabili” și altele. Lucrările recente, cum ar fi Găsirea regelui peștilorFarmacistulIstoria secretă a Fortului Ai Yue, au fost primite cu entuziasm și au câștigat numeroase premii, precum Cartea chineză de valoare, Cartea anului și altele.

 

Du vorba mai departe:
Reclame