Eşti un tânăr muzician? Înscrie-te la concurs de interpretare!

Institutul Balassi – Institutul Maghiar din Bucureşti, sub egida Festivalul Muzicii Maghiare organizează în perioada 9-12 mai 2016 concurs de interpretare pentru tineri muzicieni români.

Festivalul are un dublu scop: acela de a descoperi şi promova tinere talente româneşti şi cel de a face cunoscute muzica clasică şi contemporană maghiară în rândul iubitorilor de muzică din România. 

Astfel, în cele trei seri ale festivalului (9-11 mai) îşi vor măsura talentul tineri artişti (peste 18 ani) prin interpretarea unui program de 20-25 de minute, cuprinzând aproximativ o treime muzică maghiară şi două treimi muzică românească şi/sau universală. Pot participa solişti sau duo-uri. În cazul interpreţilor vocali se acceptă lieduri şi arii din opere.

Înscrierile se fac până vineri, 29 aprilie 2016 la Institutul Maghiar din Bucureşti, la sediul din str. Gina Patrichi nr. 8, Bucureşti, cod poştal 010449, depunând/expediind la secretariatul institutului curriculum vitae, programul de concurs, respectiv înregistrarea piesei/pieselor compozitorilor maghiari, pe baza căreia va avea loc preselecţia. Rezultatele preselecţiei vor fi comunicate prin e-mail, la adresa indicată de către fiecare concurent, în data de 4 mai. 
Nu se percepe taxă de participare.

Premiul primilor trei clasaţi este posibilitatea de a susţine câte un concert la institutele din reţeaua Institutului Balassi: Accademia d'Ungheria in Roma, Institut Hongrois Collegium Hungaricum Paris, precum şi la Universitatea de Muzică Liszt Ferenc din Budapesta, respectiv premii în bani în sumă de 300/200/100 euro brut. În mod tradiţional va vota şi publicul, iar alesul acestuia va avea posibilitatea de a susţine un recital integral la institutul nostru.

Spectacolele-concurs vor avea loc la Institutul Balassi – Institutul Maghiar din Bucureşti (str. Gina Patrichi nr. 8) în zilele de luni, marţi şi miercuri, 9-11 mai 2016, începând cu ora 18.00.

Du vorba mai departe: