fbpx

Etnorama

Gândit ca o sărbătoare a etniilor, evenimentul reunește obiceiurile, tradițiile, muzica și gastronomia principalelor comunități etnice din țară.

Dacă vă aflaţi în acest weekend în Bucureşti, nu uitaţi să treceţi prin parcul Herăstrău şi să participaţi la festivalul Etnorama. Veţi vedea demonstraţii ale meşteşugarilor, veţi putea gusta din preparate tradiţionale ale etniilor din ţara noastră şi veţi putea descoperi tradiţii şi obiceiuri care există de sute de ani aici, lângă noi.

Etnorama este un pas înainte către a descoperi culturi şi tradiţii etnice despre care aţi citit numai sau despre care aţi auzit. Este momentul acum să le vedeţi şi să le simţiţi în cadrul unui festival unic. 

Festivalul este organizat între 6 și 8 mai, în intervalul orar 11:00 – 21:30 de Primăria Municipiului București, prin creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție. Gândit ca o sărbătoare a etniilor, evenimentul reunește, timp de trei zile, în parcul Herăstrău – intrarea Charles de Gaulle, obiceiurile, tradițiile, muzica și gastronomia principalelor comunități etnice din țară.

Reclame

Târg, demonstrații ale meșteșugarilor și zonă gastronomică

Festivalul își deschide porțile vineri, 6 mai, la ora 11:00, cu un târg în cadrul căruia reprezentanții etniilor participante vor oferi publicului bucureștean ocazia să descopere produse și mâncăruri tradiționale și să învețe din tainele meșteșugurilor transmise din generație în generație.

Cei prezenți vor putea asista la demonstrații de realizare a unor bijuterii, produse ornamentale tradiționale din ceramică, piele, piese de ceas și os, precum și la ateliere de prelucrare a sticlei și de sculptură în lemn. Mai mult decât atât, vizitatorii sunt așteptați să deguste mâncăruri din bucătăriile cu specific franțuzesc, italienesc, thailandez, german, turcesc, chinezesc și nu numai.

Reclame

Concerte și spectacole

Vineri, 6 mai, de la ora 19:00, pe scena Etnorama vor urca Naked, din Serbia, trupa Oratnitza din Bulgaria și celebra formație Mahala Rai Banda.

Sâmbătă, 7 mai, de la ora 11:00, copiii sunt așteptați cu piesa de teatru „Domnișoara Poimâine și joaca de-a timpul”, spectacol urmat de sesiuni de facepainting și modelaj de baloane. De asemenea, de la ora 17:00, vizitatorii vor putea urmări numere artistice ale ansamblului german “Korona”, cât și dansuri tradiționale turcești. Începând cu ora 19:00, pe scena Etnorama vor urca trupele Worldy Savages din Serbia/Canada, Slivo Electric Klub din Franța, iar seara se va încheia pe ritmurile uneia dintre cele mai cunoscute trupe de balkan brass și balkan beats – Fanfare Ciocârlia.

Ultima zi a festivalului, 8 mai, începe, de asemenea, la ora 11:00, cu un spectacol pentru cei mici – „Zâna Măseluță în misiune cu spiridușii magici”, urmând ca de la ora 17:00 să urce pe scenă ansamblurile de dansuri populare ale comunității aromânilor din Sarighiol Deal și Ansamblul „Ellas” din București, reprezentant al comunității grecești. De la ora 18:00, în Parcul Herăstrău vor răsuna acordurile trupelor Domino, Szempol Offchestra și Shantel & Bucovina Club Orkestar.

Parteneri media: Radio România Cultural, Radio România Muzical, Radio România București FM, Blitz TV, Zile și Nopți, IQool, PR Wave, Calendar Evenimente, Orașul Meu, Gratuitor, România Pozitivă, Dor de Ducă, Festivaluri Românești
Parteneri: ALPAB – Adminstrația Lacuri, Parcuri și Agrement București, Yunus Emre Enstitusu, UBER
Cu sprijinul: Aqua Carpatica
Du vorba mai departe:
Reclame