fbpx

Expoziția „Circular Catalysts” prezintă meșteșuguri ale comunităților de romi

După un succes notabil înregistrat la ICR Londra, unde a putut fi vizitată în perioada 6-19 noiembrie 2023, și după lansarea versiunii virtuale (disponibilă la https://www.rcilondon.co.uk/virtualtour), expoziția de fotografie, obiecte și sunet „Circular Catalysts” ajunge la Birmingham, fiind găzduită de prestigioasa galerie de artă Centrala în perioada 17 ianuarie-24 februarie 2024, cu vernisajul în data de 2 februarie 2024.

Acest proiect multi-media menit să genereze noi colaborări între designeri, artiști și meșteri din România și Marea Britanie și să faciliteze conversații fertile în jurul practicilor și proceselor de producție sustenabile este organizat de British Council România și Institutul Cultural Român.

„Circular Catalysts” prezintă obiecte, texte, sunet și fotografii surprinse de Ioana Cîrlig în timpul a cinci rezidențe creative în care artizani din Marea Britanie au fost găzduiți de organizații locale care lucrează cu meșteșugari tradiționali în România rurală. Expoziția analizează sistemele tradiționale de cunoștințe și practici comunitare și rolul pe care acestea îl joacă în sustenabilitate.

Versiunea expoziției care este prezentată la galeria Centrala introduce în discuție și meșteșugurile comunităților de romi din România, fiind însoțită de un program de implicare a comunității românești din Birmingham. Programul este curatoriat de Alicja Kaczmarek și poate fi consultat aici: Circular Catalysts: Sustainability, design, craft – Centrala (centrala-space.org.uk)

Reclame

Expoziția poate fi vizată până în data de 24 februarie 2024, iar deschiderea oficială va avea loc în data de 2 februarie.

Du vorba mai departe:

Lasă un comentariu

Reclame