Pentru 6 săptămâni vor fi reunite aici peste 250 de lucrări (desen, gravură, tehnică mixtă, ulei pe pânză) provenind atât din colecția artistei, cât și din colecții particulare.
Încă din 1970, Eva Cerbu își dorea să imprime țesături, iar după 46 de ani, această dorință s-a materializat prin realizarea colecției CARUSEL de către designerul Andreea Buga. În cadrul expoziției vom prezenta piese vestimentare lucrate din materiale naturale: mătase, in și bambus organic, toate imprimate cu cele mai frumoase lucrări ale Evei Cerbu. Visele se îndeplinesc și arta se poartă!
„Lemnul e bun, răbdător, se lasă încercat și poate da foarte mult. Am îndrăgit lemnul.”
Așa își descria Eva Cerbu, artistă graficiană, iubirea pentru materialul care a dat formă lucrărilor ei.
Merită colecționate lucrările Evei, sunt lucrări făcute cu mâinile ei. Mâini ale căror linii, odată deslușite, ar fi fost o altă amprentă de gravură care să imprime povestea vieții ei: drumul spre locul unde s-a născut, spre copilărie, cu clasele primare și persecuțiile etnice, anii grei ai războiului, Școala Maxy, apoi perioada comunismului cu impactul realismului socialist, călătoriile în țară, prietenii, expozițiile și munca în atelier, urmată de perioada de după 1989, vizita Reginei Ana a României, până la boala crudă.
Una dintre lucrările care îi poartă noblețea simplă este Arlechin – Jongler, dăruită Reginei Ana a României în timpul unei vizite în atelierul acesteia. „Un arlechin pestriț, jongler cu mingi pe sârmă, oferit în amintirea timpurilor medievale în care saltimbancii aduceau un mic zâmbet regilor și reginelor; uitase că mâinile nu o mai ascultau și a dorit să scrie o dedicație – a durat aproape o oră, dar a reușit, și orologiul arlechinului a fost pornit special pentru noi de Eva Cerbu”.
Curatorul expoziţiei este Adrian Buga