Expoziție de fotografie la Centrul Cultural German Brașov

Centrul Cultural German Brașov găzduiește, până la data de 19 martie, la sediul de pe strada Lunga, nr. 31, etaj1, expoziția fotografului Andrei Burcea – „Kurdistan”.

Centrul Cultural German Braşov | Deutsches Kulturzentrum Kronstadt vă invită  să vizitați expoziția de fotografie „Kurdistan”, a artistului Andrei Burcea – o poveste despre călătoria sa în tabăra de refugiaţi Yazidiţi din Kurdistan. Aceasta este prima expoziție din 2018, dintr-o serie de șase, pe care le veți putea vizita de-a lungul anului la Centrul Cultural German, curatoriată în colaborare cu Horia Petrascu.

Este mijlocul lunii octombrie și termometrul arată 35 de grade, când Andrei Alexandru Burcea ajunge în Diyarbakir, capitala Kurdistanului, printr-un program ERASMUS+ având ca obiectiv schimbul de tineri și lucrul cu copiii într-o tabără de refugiați Yazidiți.
Expoziție de fotografie la Centrul Cultural German BrașovYazidiții sunt una dintre cele mai asuprite minorități religioase de etnie kurdă, ei cred în Dumnezeu, Creator al lumii, lume pe care a pus-o sub vegherea celor șapte îngeri sau ființe divine, în fruntea cărora se află Melek Taws, „Îngerul Păun”.
Timp de nouă zile, Andrei documentează tabăra de refugiați și reușește să interacționeze cu Yazidiții care stau în corturile taberei ca într-o sală de așteptare, căutând un nou „acasă”.

Expoziţia este curatoriată în colaborare cu Horia Petrascu (APPARATUS) şi se poate vizita gratuit între 19 Ianuarie şi 19 Martie, de luni până vineri între orele 11:00 – 16:00.

Du vorba mai departe: