fbpx

Expoziție de mărțișoare, concert și film la ICR Stockholm

Institutul Cultural Român din Stockholm organizează, pe 1 martie, un eveniment captivant ce marchează venirea primăverii și celebrarea culturii românești în străinătate.

Astfel, în capitala Suediei, tradiția Mărțișorului va fi marcată printr-un eveniment organizat la sediul institutului unde vor fi expuse mărțisoare din România, Republica Moldova, Bulgaria și Macedonia. Tot în cadrul evenimentului, publicul va putea participa la un concert de muzică clasică, susținut de Lidia Máté (soprană) și Vlad Constantin Vișenescu (pian), doi tineri muzicieni români care studiază în Suedia. De asemenea, va fi proiectat un film documentar de 15 minute, subtitrat în limba suedeză, despre simbolistica Mărţişorului în România. 

Evenimentul este organizat cu sprijinul Ambasadelor României, Republicii Moldova, Bulgariei și Macedoniei de Nord în Regatul Suediei, împreună cu Asociația culturală „Artă și Tradiție” în calitate de partener.

Mărţişorul a fost înscris, în anul 2017, în Lista Reprezentativă a Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanităţii, după o candidatură comună a României, Bulgariei, Macedoniei și Republicii Moldova.

Du vorba mai departe:

Lasă un comentariu

Reclame