fbpx

Expoziție de pictură Florin Ciubotaru

La Muzeul Ţăranului Român, din 13 decembrie 2016 până la 15 ianuarie 2017 are loc expoziţia de pictură Florin Ciubotaru.

La Muzeul Ţăranului Român, din 13 decembrie 2016 până la 15 ianuarie 2017 are loc expoziţia de pictură Florin Ciubotaru.

Expoziția va putea fi vizitată la Sala Foaier de marți până duminică, între orele 10 și 18. Luni este închis. Intrarea este liberă.

Expoziția va putea fi vizitată la Sala Foaier, până pe 15 ianuarie 2017, de marți până duminică, între orele 10 și 18. Luni este închis. Intrarea este liberă.Fiecare, captiv în prejudecăți și compromisuri, încearcă să se împotrivească pentru a putea fi liber în exprimare. În această recentă manifestare, propunerea mea e diferită, sunt hotărât să nu cedez, să îmi pot proteja felul de a gândi. În profesia mea, majoritatea, din lipsă de întrebări și curaj, se sprijină pe un model obosit, monoton, cu efecte minore.

La toate deschiderile (vernisaje), indiferent de diversitatea propunerilor, se insinuează un stereotip ce se tot repetă începând cu: acroșajul la perete, panotarea, titluri pentru lucrări, un catalog convențional, în final criticul ce explică profesioniștilor (nepregătiții absentează) urmând apoi felicitări și bifarea unui act cultural. Am renunțat la această formă de întrajutorare, toate elementele amintite nu-mi sunt de folos.
Percepția realității e înșelătoare.

Lucrările mele apar îmbrățișate de un personaj ce se vrea a fi autorul. Lucrarea încă îmi mai aparține până în momentul în care va circula în lume. Pictorul va fi alungat în semianonimat.

Florin Ciubotaru

Reclame

 

Du vorba mai departe:
Reclame