fbpx

Festivalul de film Zilele Minților Frumoase – a IV-a ediție

Fundația Romanian Angel Appeal organizează, în perioada 1-3 aprilie 2018, a patra ediție a festivalului de film Zilele Minților Frumoase.

Evenimentul găzduit de Apollo 111, marchează Ziua Internațională a Conștientizării Autismului și este realizat cu susținerea Novaintermed și Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București.

În cadrul acestei ediții vor fi proiectate trei filme antrenante care au în centrul acțiunii personaje puternic conturate, reflectând dificultățile și situațiile problematice pe care le înfruntă zilnic persoanele care suferă de autism și familiile acestora.

Prin vizionarea filmelor, publicul va avea ocazia să afle cât de diferită și adeseori copleșitoare poate părea lumea din jur pentru persoanele cu autism, dar și cât de surprinzătoare, inedite și creative sunt soluțiile pe care acestea le găsesc pentru orice situație.

Reclame

Lista și programul filmelor:

  • The Accountant, 2016 (regizor Gavin O’Connor) – duminică 1 aprilie
  • Life Animated, documentar 2016 (regizor Roger Ross Williams) – luni 2 aprilie
  • Extremely Loud and Incredibly Close, 2011 (regizor Stephen Daldry) – marți 3 aprilie

Sunteți așteptați  în fiecare zi de festival începând cu ora 18:30, la Apollo 111 Teatrul (adresă: Palatul Universul, str. Actor Ion Brezoianu 23-25). Filmele vor rula de la ora 19:00.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile. Pentru rezervarea unui loc, sunteți invitați să completați un formular pe site-ul organizatorilor.

Reclame

Despre filme

Filmul prezentat astăzi publicului, Life Animated, este un documentar animat, o poveste despre eroi și autism care prezintă povestea lui Owen Susking – care a luptat cu autismul și a învățat cum să înțeleagă și să comunice cu lumea din jur, prin intermediul personajelor din universul Disney.

Ultimul film al festivalului va fi prezentat publicului marți, 3 aprilieExtremely Loud and Incredibly Close prezintă povestea lui Oskar, un copil de 9 ani cu sindromul Asperger, care și-a pierdut tatăl în tragicul atac din 11 septembrie de la World Trade Center. Îndurerat și anxios de pierderea suferită, acesta pleacă zilnic de acasă într-o aventură prin New York, încercând să descifreze un mesaj misterios lăsat de tatăl său.

Filmele din acest an sunt producții apreciate și premiate în cadrul unor renumite festivaluri: The Accountant – Nominalizat ca cel mai bun film thriller în cadrul Academy of Science Fiction and Fantasy Film, USA; Life Animated – Nominalizat la Oscar și câștigător la numeroase festivaluri de film precum Annie Awards, Berkshire International Film; Extremely Loud and Incredibly Close – Nominalizat la Oscar și câștigător la AARP Movies for Grownups Awards și BET Awards.

Data de 2 aprilie marchează Ziua Internațională a Conștientizării Autismului, stabilită de Organizația Națiunilor Unite, începând cu 9 septembrie 1989. La nivel global, în jurul acestei date, organizațiile care promovează, susțin și luptă pentru cauza persoanelor cu tulburări din spectrul autist, organizează evenimente menite să evidențieze problematica/cauza autismului și totodată, să stimuleze creșterea gradului de incluziune socială a persoanelor cu autism.

Despre edițiile anterioare:

  • În 2017 a fost proiectate celor prezenți la festival patru filme deosebite care expun dificultățile autismului: Normal Autistic Film, 2016 (regizor Miroslav Janek); Autism in Love, 2015 (regizor Matt Fuller); Jack of the Red Hearts, 2015 (regizor Janet Grillo); The Story of Luke, 2012 (regizor Alonso Mayo).
  • În 2016 organizatorii au  oferit publicului trei filme impresionante: A beautiful young mind, 2014 (regizor Morgan Matthews); Extremely loud and incredibly close, 2011 (regizor Stephen Daldry); Fly away, 2011 (regizor Janet Grillo).
  • În 2015 au fost prezentate prezentat publicului alte trei filme speciale, multiplu premiate: Rain Man, 1988 (regizor Barry Levinson); Temple Grandin, 2010 (regior Mick Jackson); Un cal pe balcon, 2012 (regizor Hüseyin Tabak).
Du vorba mai departe:
Reclame