fbpx

Festivalul Internaţional Francofon de Improvizaţie şi Teatru Universitar

Timişoreni, sunteţi invitaţi la Festivalul Internaţional Francofon de Improvizaţie şi Teatru Universitar din Timişoara, aflat la a X-a ediție!

FIFITUT este anul acesta la ceas aniversar: împlinește 10 ani! Timp de patru zile, veţi avea ocazia să descoperiţi limba franceză într-un alt context şi să vă amuzaţi alături de improvizatori din toată România şi din străinătate (Franţa, Serbia). 

Proiectul reuneşte atât trupe de teatru ale centrelor universitare din România (Bucureşti UNIBUC UPB UTCB, Cluj-Napoca, Braşov, Sibiu, Craiova, Iaşi şi, bineînţeles, Timişoara), cât şi trupe de teatru din străinătate (Franța şi Serbia). Festivalul aduce împreună 40 de actori, 30 din România şi 10 de peste hotare.

 

Reclame

Doi actori de la trupa de teatru „Mosaïque des sens” din Toulouse (Franţa)  alături de un actor din Belgia vor asigura arbitrajul meciurilor de improvizaţie.

 

Citeşte şi Povestea unui institut istoric

 

Reclame

Deja cunoscut în străinătate, festivalul oferă o altă perspectivă asupra dinamismului francofoniei în România. 

 

Program

  • Luni, 10 aprilie, ora 18.30: DESCHIDERE  : Marele cabaret al improvizației 
  • Marţi, 11 aprilie, ora 18: Cabaretul improvizației studențești 
  • Miercuri, 12 aprilie, ora 18: Meciuri de improvizaţie ale trupelor din România
  • Joi, 13 aprilie, ora 18: Finala FIFITUT 2017 –  România 

Universitatea de Vest din Timişoara, sala Aula Magna (bd. Vasile Pârvan nr. 14)

Spectacolele se desfășoară în limba franceză, iar accesul este gratuit, în limita locurilor disponibile.

Acest eveniment este susținut de Ambasada Franței în România, Institutul Francez din Timișoara, Délégation Wallonie-Bruxelles International, Universitatea de Vest din Timişoara, Lectoratele Franceze din Universitățile participante, Centrul de Reușită Universitară al Agenției Universitare a Francofoniei, Inspectoratul școlar din Timiș, Arad și Hunedoara, Liceul Pedagogic „Carmen Sylva” și Hexagone, Asociaţia studenţilor francofili din Timişoara.

Du vorba mai departe:
Reclame