Festivalul internațional „Orașul și Literatura” (LOFEST)

Muzeul Național al Literaturii Române, alături de Observatorul Cultural şi Institutul Cultural Român, ne invită, în perioada 8-10 martie 2018, în cadrul LOFEST, la o serie de lecturi publice cu scriitoare din România, Republica Moldova și Germania.

În perioada 8-10 martie 2018, are loc la București a III – a ediție a Festivalului „Orașul și Literatura” (LOFEST). În cadrul celor trei seri de lecturi publice, scriitoare din România și din alte țări vor interacționa cu cititorii și vor dezbate tema memoriei și a mitologiei orașului.

 Întâlnirile vor avea loc la Institutul Cultural Român și la Muzeul Național al Literaturii Române și vor fi moderate de Paul Cernat, Caius Dobrescu, Ovidiu Șimonca și Cezar Gheorghe. În această seară, manifestarea este programată de la ora 19:00, la Institutul Cultural Român (Str. Aleea Alexandru nr. 38).

Invitatele acestei ediții sunt: Gabriela Adameșteanu, Simona Sora, Mihaela Perciun, Carmen-Francesca Banciu, Cristina Andrei, Veronica D. Niculescu, Ana Maria Sandu, Tatiana Țîbuleac, Mara Wagner, Lavinia Bălulescu.

Festivalul internațional „Orașul și Literatura” (LOFEST)A treia ediția a Festivalului LOFEST își propune să aducă laolaltă prozatoare din România și alte țări europene în patru seri de lecturi publice și dezbateri, în a doua săptămână a lunii martie. Acest festival e o contribuție la revigorarea prozei românești în spațiul public prin interacțiunea cu cititorii care vor participa la lecturile-dezbatere din fiecare seară. Dorim să arătăm că există în literatura română un puternic filon citadin care ar trebui cunoscut și dezbătut. Bucureștiul și orașul în general ca teme vor fi prezente și în scrierile invitaților străini, ceea ce face și din a treia ediție una cu participare internațională, centrată pe memoria și prezentul orașului. Festivalul este deschis tuturor iubitorilor de literatură, oferindu-le șansa întâlnirii cu Orașul (magic sau real) în operele literare.

Anul acesta s-a ]ncercat crearea unui festival aparte, doar cu scriitoare, obiectivul fiind promovarea în spațiul public a literaturii feminine, în formele pe care aceasta le poate îmbrăca.

Partenerii acestei ediții sunt: Institutul Cultural Român, Observator Cultural, TVR 2, Editura Polirom, SemneBune, Poesis Internațional, Clubul de lectură Institutul Blecher, Radio România Cultural, Institutul Polonez București, Nemira, Moldmetal Trading, Reea, Rfi ( Frances Media Monde ), TV City, Agenția de Carte, IQool, Romanian Literature Now, Sport Total, Book Hub.

Programul complet al festivalului îl puteți găsi pe website-ul oficial: http://www.lofest.ro/.

Du vorba mai departe: