fbpx

FESTIVALUL STRADA ARMENEASCĂ I-A BUCURAT PE BUCUREŞTENI

Uniunea Armenilor din România a organizat cea de-a treia ediție a Festivalului Strada Armenească, între 7 și 9 august.

Evenimentul a avut loc în cadrul complexului armenesc, format din curtea interioară a Bisericii Armenești, sediul Uniunii Armenilor din România, Muzeul Dudian, Centrul Cultural Armean și Strada Armenească.

 

Festivalul Strada Armenească are ca scop, în fiecare an, promovarea culturii și tradiției armenești. Participanții s-au putut bucura de concerte de muzică tradiţională şi modernă, spectacole de dans, ateliere de caligrafie şi creaţie, acte de magie stradală şi multe alte activităţi recreative. De asemenea, doritorii au putut achiziționa bijuterii, țesături, ilustrații sau icoane, toate împodobite cu motive armeneşti, iar gurmanzii s-au putut delecta cu bucatele tradiționale sau cu o cafea la nisip.

Reclame

 

Curioșii au putut afla mai multe despre cultura armeană vizitând Muzeul și Biblioteca Dudian şi Biserica Armeană din București. Două expoziții au fost amenajate pentru participanți: „Postcrossing”, expoziția de cărți poștale, și „Discover Armenia”, expoziția de fotografie în cadrul căreia sunt expuse imagini din Armenia.

Du vorba mai departe:
Reclame