fbpx

Film mut cu acompaniament orchestral live

Pe 13 noiembrie, iubitorii de muzică şi film sunt invitaţi la un spectacol inedit.

„Cavalerul Rozelor” este opera cinematografică pe care o puteţi viziona la Sala Radio, începând cu ora 19. Acompaniamentul orchestra va fi asigurat de Orchestra Naţională Radio, sub bagheta lui Stefan Geiger.
„Vreme îndelungată, filmul și muzica sa magnifică, compusă pentru o orchestră numeroasă, nu au putut fi prezentate, deoarece ultima rolă a filmului lipsea. Cu ocazia celei de-a 80-a aniversări a premierei filmului (la Semperoper Dresda, în 10.01.1926), ZDF/ARTE a comandat refacerea lui completă, cuprinzând şi reconstrucția părții finale. Astfel, a devenit posibilă punerea în scenă a muzicii şi a filmului, prezentându-l pe Richard Strauss ca pe un foarte talentat compozitor de muzică de film”, se precizează pe http://www.goethe.de/ins/ro/ro/buk/ver.cfm?fuseaction=events.detail&event_id=20630148.
Concertul poate fi ascultat în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical din ţară şi în streaming live pe internet pe www.radiorormaniacultural.ro şi www.romania-muzical.ro.

Du vorba mai departe:
Reclame