fbpx

FilmparaDE: „Un cadou de la zei”

Pe 5 noiembrie 2015, de la ora 18,30, Centrul Cultural German Timișoara vă invită la o nouă proiecție în cadrul seriei de filme germane „FilmparaDE”, la Ceainăria Librăriei Cărturești (str. Mercy nr. 7).

Filmul pe care îl veţi putea vedea este „Ein Geschenk der Götter”/„Un cadou de la zei” (2014), în regia lui Oliver Haffner. Producţia a primit premiul publicului și un premiu pentru cea mai bună producție la Filmfest München, se precizează pe http://www.ccgtm.ro/filmparade-un-cadou-de-la-zei/

„Anna este o actriță care își pierde pe neașteptate locul de muncă în cadrul unui mic teatru dintr-un oraș german. De la agenția pentru ocuparea forței de muncă din localitate nu primește prea mult ajutor – însă acolo lucrează o funcționară nu prea implicată, dar foarte pasionată de teatru, care o ajută. Anna preia conducerea unui curs de actorie pentru opt oameni, șomeri deja de o lungă perioadă de timp. La început, niciunul dintre ei nu pare să fie prea încântat, chiar nici atunci când Anna le propune să pună în scenă drama „Antigona”. Dar acesta e momentul în care indivizii sceptici și dificili creează împreună o comunitate care le dă tuturor un motiv de speranță. «Un cadou de la zei» este o tragicomedie în care scena devine un spațiu de recuperare colectivă a respectului de sine pierdut la nivel individual”, se arată pe www.goethe.de.

Filmul va fi prezentat în limba germană cu subtitrare în limba engleză. Intrarea este liberă.

Reclame

Seria de filme germane este organizată de Centrul Cultural German Timișoara în colaborare cu lectoratul DAAD din cadrul Universității Politehnica din Timișoara și Librăria Cărtureşti.

Filmele sunt prezentate cu sprijinul Goethe-Institut.

Du vorba mai departe:
Reclame