fbpx

Final pentru “Caravana Culturală – 2023”

Centrul Național de Cultura a Romilor-Romano Kher și-a continuat seria succeselor din acest an cu un proiect de anvergură, în cadrul Campaniei “Romi pentru România!”, numit “Caravana Culturală – 2023”, derulat în perioada octombrie-decembrie. Proiectul își propune să reunească tineri romi cu performanțe școlare deosebite în activități cultural-educaționale.

Județele incluse de această dată în eveniment au fost: Iași, Bacău, Călărași, Dâmbovița, ultimul județ în care Caravana Culturală s-a oprit fiind județul Argeș.

Printre activitățile implementate (nu puține la număr!), semnalăm realizarea unui atelier de cultură și artă roma pentru 250 de elevi din 5  județe (50 de elevi din ciclul primar, gimnazial sau liceal, per județ), cu rezultate deosebite în domeniul școlar sau extrașcolar. Aceștia, in urma selecției, au fost invitați să realizeze individual sau în comun, un produs cultural (eseu literar, lucrare de artă, interpretarea artistică a unei piese muzicale, o demonstrație sportivă etc.). 

Produsele culturale respective au fost expuse și prezentate în cadrul unor manifestări culturale care au avut loc în comunitățile de proveniență ale elevilor. Selecția acestora a fost echidistant făcută  de către liderii locali al romilor, alături de inspectorul școlar pentru romi, profesori de limba romani, mediatori școlari.

Du vorba mai departe:

Lasă un comentariu

Reclame