Forumul de Pace de la Paris – cerere de proiecte

Guvernul, administrațiile publice, organizațiile regionale, dar și exponenți ai societății civile din România sunt invitați să-și prezinte proiectele de guvernanță în vederea Forumului de Pace de la Paris, care va avea loc în perioada 11-13 noiembrie 2018

Evenimentul se adreseaza companiilor, asociațiilor, ONG-uri,lor fundațiilor, media, reprezentanților organizațiilor religioase sau sindicatelor.

Pentru a fi selecționate printre cele 150 de proiecte care vor fi dezbătute la Forumul de Pace de la Paris, acestea trebuie înscrise, înainte de 30 iulie pe platforma: 

https://parispeaceforum.org/fr/porteurs-de-projets/ .

Reclame

Proiectele de guvernanță propuse trebuie să se înscrie în una dintre cele cinci tematici în jurul cărora Forumul de Pace este structurat : pace și securitate, mediu, dezvoltare, mediul digital și noile tehnologii și economie incluzivă.

Inspirat de modelul  COP21, Forumul de Pace de la Paris se dorește a fi un loc în care să poată fi împărtășite și dezbătute experiențele și soluțiile inovatoare de către toți actorii vieții publice.

Șefi de state și de guvern, reprezentanți ai marilor organizații internaționale, dar și exponenți ai societății civile sunt așteptați la Forumul de Pace de la Paris, care va avea câteva mii se participanți.

Reclame

Forumul de Pace de la Paris este structurat în jurul a cinci tematici : pace și securitate, mediu, dezvoltare, mediul digital și noile tehnologii și economie incluzivă.

Ca răspuns la tensiunile din ce în ce mai acute ale lumii contemporane, Forumul are vocația de a deveni un loc anual de întâlnire unde să fie dezbătute proiectele, ideile și inițiativele care contribuie concret la o mai bună cooperare internațională, la o globalizare mai corectă și mai echitabilă, dar și la dezvoltarea unui sistem multilateral mai eficient.

Forumul de Pace de la Paris se înscrie în dinamica inițiată de Președintele Franței, Emmanuel Macron, pentru a  reafirma importanța multilateralismului și a acțiunilor comune pentru a face față provocărilor actuale.

Obiectivul evenimentului este acela de a promova pacea printr-o guvernare mondială mai bună și de a favoriza toate inițiativele care conduc la o atenuare a tensiunilor internaționale: cooperarea între State pentru a răspunde la provocărilor transfrontaliere, gestiunea colectivă a bunurilor publice mondiale, o mai bună reglementare a internetului etc.

Du vorba mai departe:
Reclame