fbpx

FRAGILE – despre puterea și vulnerabilitatea femeilor – eveniment organizat la Londra

Institutul Cultural Român de la Londra celebrează Ziua Internațională a Femeii pe 8 martie, începând cu ora 19:00, aducând ȋn fața publicului londonez un eveniment care vorbește despre puterea și vulnerabilitatea femeilor, despre sensibilitatea, reziliența și capacitatea acestora de a depăși situații de viață dificile. Evenimentul va avea loc la sediul ICR Londra, 1 Belgrave Square.

Seara va se va deschide cu proiecția a două episoade din cadrul documentarului „Fragile”, co-produs de Storyscapes & Fragile Society, va continua cu un performance susținut în limba engleză de actrița Ioana Flora, la finalul acesteia având loc o discuție la care iau parte actrița Ioana Flora și antropologul și scriitoarea Rucsandra Pop, moderator Aura Woodward, directoarea ICR Londra și fostă jurnalistă BBC.

„Fragile” este o serie documentară menită să povestească viața femeilor din România care se luptă cu abuzul, preconcepțiile și normele sociale. Plecând de la probleme reale legate de rolul femeilor în societatea de astăzi, Fragile Society generează contexte artistice în care femeile își pot povesti istoriile de viață și se pot susține reciproc, folosind arta ca un instrument și vehicul.

Seria documentară și performance-ul Ioanei Flora redau poveștile de viață ale unor femei sub forma monologului – personificându-le, conservând autenticitatea, specificul și emoțiile fiecărei relatări. Având vârste diferite și provenind din medii diverse, aceste femei sunt portretizate în lupta cu abuzurile și cu tensiunile create de prejudecățile celorlalți și de așteptările societății. Proiectul are ca scop încurajarea mărturisirii și dialogului, dar și căutarea de ajutor specializat, arătând că există o rețea de sprijin formată din organizații neguvernamentale.

Reclame

Seria documentară online „Fragile”: concept, actriță și scenaristă – Ioana Flora; regia și producția – Ioana Mischie; editor scenariu – Rucsandra Pop; producție și postproducție – Black Horse Mansion (Ana Banu, Miruna Vasilescu, Alina Mantea); concept lumini – Adi Bulboacă, Sorin Florea; DIT – Mihaela Buruiană; poster și vizuale – Ionuț Macri; PR – Smartpoint; Website – eJump & Gamify; coproducător – Storyscapes și Fragile Society.

Acest proiect a fost parțial finanțat printr-un grant al Departamentului de Stat al Statelor Unite. Opiniile, concluziile și constatările exprimate în acest document sunt ale autorului/autorilor și nu reflectă neapărat punctul de vedere al Statelor Unite.

Du vorba mai departe:

Lasă un comentariu

Reclame