Fregata militară „Jean Bart” acostează la Constanţa

Dacă vreţi să vedeţi o navă modernă de luptă şi să asistaţi la două exerciţii militare, sunteţi aşteptaţi între 19 şi 23 mai în portul Constanţa.

Dacă vreţi să vedeţi o navă franceză modernă de luptă şi să asistaţi la două exerciţii militare internaţionale, sunteţi aşteptaţi între 19 şi 23 mai în portul Constanţa.

„Jean Bart" face parte din fregatele antiaeriene de tip F 70 AA care participă la lupta antiaeriană în cadrul operațiunilor aero-maritime și de gestionare de crize. Astfel de nave pot desfășura misiuni în orice zonă de pe glob și pot acționa în cadrul unei grupări navale aliate sau internaționale. Aceste nave de luptă sunt apte pentru a îndeplini misiuni de prezență, cooperare sau luptă, în timp de pace, criză sau război.

Joi, 19 mai, Fregata franceză „Jean Bart" va participa la un exercițiu de tip PASSEX, în apele teritoriale românești ale Mării Negre, alături de fregata română „Mărășești" (F111).

Luni, 23 mai, este prevăzut un exercițiu intercategorii de forțe alături de forțele navale și aeriene române. Din forțele navale române vor face parte Fregata „Regina Maria", care va avea la bord un elicopter  IAR 330 Puma Naval și o grupă de militari ai Secției Scafandri Operații Speciale, Corveta „Contraamiral Horia Măcelariu", Nava purtătoare de rachete „Zborul",  Nava purtătoare de rachete „Pescărușul", dragorul maritim „Lt. Dimitrie Nicolescu", dragorul maritim „Stl. Alexandru Axente" și elicopterul IAR 330 Puma Naval. Forțele aeriene române vor fi reprezentate de avioane MIG 21 Lance R.

De asemenea, vineri, 20 mai, de la ora 15.00, o delegație a Fregatei „Jean Bart", alături de domnul Ambasador François Saint-Paul și o delegație a fregatei „Mărășești" vor participa la ceremonia care marchează 20 de ani de când școala poartă numele "Jean Bart".

Du vorba mai departe: