fbpx

Frica mănâncă sufletul – teatru german contemporan adaptat în filme

Pe siteul Goethe-Institut București a fost lansată recent o nouă rubrică dedicată teatrului contemporan german, ce găzduiește o colecție de peste 50 de drame scrise în limba germană a căror traducere în română a fost realizată cu sprijinul institutului.

În acest context, a fost pregătită o serie de trei proiecții de filme adaptate după piese de teatru ce se găsesc în colecția de pe site. După UNATC și Centrul de Teatru educațional Replika, a treia locație care găzduiește o proiecție de film din această serie este Macaz – Bar Teatru Coop.Angst essen Seele auf l Frica mănâncă sufletul este regizat și scris de Rainer Werner Fassbinder, unul dintre cei mai mari artiști germani, membru al curentului Neuer Deutscher Film (Noul Film German). Chit ca Fassbinder a rămas în memoria tuturor prin creația lui cinematografică, el este unul dintre cei mai jucați dramaturgi germani, atât în Germania, cât și în afara ei.

Filmul, prezent în competiția Festivalului de la Cannes în 1974, vorbește despre dragostea aparent imposibilă dintre Emmi, o femeie de serviciu în vârstă, și Ali, un muncitor marocan mult mai tânăr decât ea.

Frica mănâncă sufletul este singurul film din serie care nu a fost adaptat după teatru, ci scenariul a ajuns să fie pus în scenă după lansarea filmului, în 1974. Textul, jucat pe scena multor teatre din Europa, a fost montat inclusiv în București, la Teatrul Apollo 111, de către  regizorul Radu Jude, cunoscut și el publicului în special pentru filmele sale. După proiecție vom invita publicul la o dezbatere cu Radu Jude.Evenimentul va avea loc pe 26 iunie, la ora 19:30, la Macaz – Bar Teatru Coop. (Moșilor 106). Filmul va fi proiectat în germană cu subtitrare în engleză, intrarea fiind liberă.Mai multe detalii despre traducerile pieselor lui Rainer Werner Fassbinder, inclusiv Frica mănâncă sufletul, puteți găsi pe noua pagină de internet a Institutului.Eveniment organizat de Goethe-Institut București în colaborare cu Macaz – Bar Teatru Coop.

 

Reclame

 

Ali: Fear Eats the Soul | Trailer [HD]

Du vorba mai departe:
Reclame