fbpx

Galeria Ivan, prezentă la SPARK Art Fair Vienna

Institutul Cultural Român de la Viena continuă parteneriatul cu târgul de artă contemporană SPARK Art Fair Vienna, susținând, pentru ediția din 2024, participarea Galeriei Ivan cu artiștii Gavril Pop și Cristina David.

Ediția 2024 a Spark Art Fair se desfășoară în perioada 15-17 martie 20241, la Marx Halle din Viena. Gavril Pop a fost selectat în cadrul târgului de artă contemporană pentru un solo show, iar Cristina David va participa cu un performance video.

SPARK Art Fair Viena prezintă publicului lucrări de artă vizuală aparţinând tuturor formelor de expresie: pictură, sculptură, fotografie, desen, instalaţie, new media, fiind totodată un loc de întâlnire pentru vizitatori, artişti, curatori, colecţionari şi proprietari de galerii. Formatul propus este unul inovator, ce promovează atât artiști emergenți, cât și artiști consacrați prin expoziţii de tip „solo-show”. La ediţia din acest an participă peste 80 de galerii, din 20 de țări.

Gavril Pop este un artist interesat de vizualizarea proceselor cognitive și de conjuncția elementelor de cunoaștere. Printre proiectele sale recente din 2023 se numără: „1:1” duo show împreună cu Giulia Crețulescu la Ivan Gallery, București; expoziția „Make a Wish” împreună cu Lucian Barbu la Balamuc, Timișoara; „The Twist. Five Provincial Stories from an Empire”, expoziție de grup curatoriată de Celia Ghyka și Călin Dan la Kunsthalle Bega, Timișoara. De asemenea, Gavril Pop a condus ateliere precum „You are Here. Acțiuni și emoție” în cadrul expoziției „Performing 89” (curatoriată de Institutul de Prezent, Faber, Timișoara), 2023, Timișoara; „ALB16” (1991) în cadrul rezidenței artistice de la Colegium: „Artă și societate în anii ’90 în România”, 2023.

Reclame

Cristina David folosește fotografia și videoclipul ca principale mijloace de exprimare și documentare a viziunii personale. Proiectele ei se bazează pe text, performance, obiecte și instalații cu o tentă ludică și ironică, în general conceptuală. Cu un MFA de la Art Academy Of Bergen, Norvegia, Cristina David a participat la diverse rezidențe artistice. În 2011 a fost distinsă cu Henkel Art Award (România), iar în 2006 a câștigat Premiul I la Alternative Film/Video (Belgrad). Galeria Ivan i-a găzduit ultima expoziție personală în perioada ianuarie – februarie 2016 și a lansat proiectul performativ în curs de desfășurare „Nulla dies sine linea” la Sunday Art Fair London 2018.

Du vorba mai departe:

Lasă un comentariu

Reclame