fbpx

GLUMA / ZIUA CULTURII CEHE

În cadrul Săptămânii Culturilor Slave, care are loc în perioada 14-18 mai 2018, sunteţi invitaţi la Centrul Ceh pe data de 15 mai, ora 19:15, pentru a viziona filmul ceh „Gluma”.

Centrul Ceh co-organizează evenimentul Ziua culturii cehe, care vă va prezenta o gamă largă de tradiții cehe și vă va oferi informații despre limba, cultura și diplomația cehă. Evenimentul se va încheia cu proiecția filmului Gluma, o ecranizare a romanului omonim al lui Milan Kundera. Evenimentul are loc pe 15 mai 2018, proiecţia începând la ora 19:15.

Gluma / The Joke / Žert – r. Jaromil Jireš, 1969, 81 min.

GLUMA / ZIUA CULTURII CEHE

Reclame

Ludvik se întoarce după 15 ani în orașul natal cu un scop precis: plănuiește să se răzbune pe Pavel, unul dintre foștii lui prieteni care, în urmă cu 15 ani, au votat cu entuziasm pentru excluderea acestuia din partidul comunist ceh din cauza unei glume politice. Ajuns aici, Ludvik ia legătura cu un fost coleg de liceu pe care îl roagă să-i împrumute pentru o după-amiază apartamentul pentru a-și pune în aplicare planul, acela de a o seduce pe soția lui Pavel.

Ecranizarea primului roman din cariera literară a scriitorului ceh Milan Kundera, tradus și in limba română cu titlul Gluma.

Intrare liberă.
Subtitrare în limba română.

Reclame

Eveniment Facebook aici.

GLUMA / ZIUA CULTURII CEHE

Du vorba mai departe:
Reclame