Goût de France /Good France pune în valoare stilul de viață francez

Peste 2000 de chefi de pe cinci continente vor aduce din nou un omagiu excelenței bucătăriei franceze și valorilor sale printr-un meniu specific: rețete inspirate din savoir-faire-ul francez.

Cinci restaurante din România : Barbizon Steak House din București (chef Ștefan Popescu), Gargantua d’Oro din București (chef Cesar Alonso Velasquez Baez), Le Bistrot Français din București (chef Sorin Miftode ), Naan Food & Drink Studio din București (chef Marian Piersinaru și chef Gabriel Ilie), și Sabres din Timișoara (chef Daian Popescu și chef Iuliu Ciornei) participă în acest an la operațiunea „Goût de France/Good France”, pe 21 martie, organizată la inițiativa celebrului  chef Alain Ducasse și a Ministerului francez al Afacerilor externe și Dezvoltării internaționale.

A treia ediție a operațiunii Goût de France /Good France, devenită o tradiție în fiecare primăvară, va reuni peste 2.000 de restaurante din 150 de țări, pentru a celebra toate acele calități care fac gastronomia franceză să fie unică: excelență, atenție deosebită pentru calitatea produselor și pentru detalii, plăcerea de împărți și de a împărtăși.

Goût de France /Good France își dorește să pună în valoare stilul de viață francez, produsele specifice anumitor zone și  să valorifice Franța ca destinație turistică.

Goût de France/Good France este o invitație în inima regiunilor franceze

Evenimentul va pune în valoare destinațiile din Franța, valorizând teritoriile urbane sau rurale, litoralurile sau zonele montane, cu accent pe patrimoniul cultural, artistic, activitățile sportive sau îngrijirea personală.

Goût de France/Good France pentru a cunoaște Franța

Turismul francez este „o comoară națională”: reprezintă 7% din PIB și în domeniu sunt aproximativ 2 milioane de angajați care nu sunt relocalizabili.

Astăzi, gastronomia este unul dintre primele criterii citate ca fiind determinante de către turiștii care aleg Franța (o treime dintre sejururi), și este un domeniu care participă intens la promovarea culturii franceze în lume. Astfel, Goût de France/Good France va fi din nou un instrument formidabil de promovare a turismului în Franța.

Inspirându-se de la Auguste Escoffier care a inițiat în 1912 „Dineurile lui Epicur” – același meniu, aceeași zi, mai multe orașe din lume, și pentru cel mai mare număr de invitați – „Goût de France/Good France”  reia această frumoasă idee cu dorința de a asocia restaurante din cele patru colțuri ale lumii.

Peste 2000 de chefi de pe cinci continente vor aduce din nou un omagiu excelenței bucătăriei franceze și valorilor sale printr-un meniu specific: rețete inspirate din savoir-faire-ul francez.

Fiecare rețetă va fi dovada unei bucătării care utilizează puține grăsimi, puțină sare și zahăr, cu o atenție deosebită pentru hrana sănătoasă și mediu.

Dincolo de participarea restaurantelor, Ambasadele franceze din întreaga lume vor organiza un dineu special la reședințele ambasadorilor. 

 

Du vorba mai departe: