Grădina cu Filme – Cinema & More

Grădina cu Filme vă aşteaptă şi în această vară! Proiectul reprezintă o inițiativă creart ce își propune să aducă în prim plan concerte, filme, teatru, stand-up comedy și spectacole improvizație.

De cinci ani de zile, Primăria Capitalei prin creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București aduce în atenția publicului spațiul cultural Grădina cu Filme – Cinema & More, care propune un program artistic diversificat, fiind una dintre cele mai apreciate locații culturale bucureștene din sezonul estival.

Din iunie până în septembrie, în mijlocul capitalei, trec pragul Grădinii zeci de trupe, muzicieni, regizori de film, actori și comedianți, care își întâlnesc publicul față în față, într-un spațiu neconvențional, în aer liber, gândit ca o platformă culturală alternativă.

Al cincilea sezon aduce în fața audienței seri de concerte acustice, show-uri de stand-up comedy, spectacole de teatru și două proiecte speciale, dedicate atât publicului cinefil, cât și celui amator, respectiv Seara Filmului Românesc și Seara Filmului European.

Astfel, într-un cadru prietenos dar, în același timp, intim, cei care vor să descopere sau să revadă filme importante ale istoriei cinematografice se pot relaxa stând pe scaune de regizor, denumite sugestiv cu nume de actori și regizori. Spațiul, amenajat într-o manieră modernă și veselă, va deveni destinația perfectă pentru o seară liniștită alături de oameni dragi, în aer liber, reuniți de pasiunea pentru filmele preferate, atât clasice, cât și mai puțin conformiste specifice ecranizărilor îndrăznețe ale marilor regizori ai epocii noastre. Grădina devine, pe rând, un cinematograf în aer liber dedicat tuturor cinefililor, o sală de concerte acustice, în care vor cânta întreaga vară unii dintre cei mai apreciați artiști ai momentului, un adevărat club de comedie prin spectacolele de improvizație și cele de stand-up comedy, iar, nu în ultimul rând, un teatru de vară care va prezenta întregul sezon producții cu abordări clasice sau moderne.

Concerte acustice

Timp de patru luni, în fiecare vineri seară, de la ora 20:30, Grădina aparține celor mai îndrăgiți artiști și trupe ale genurilor alternativ, rock, jazz, soul și multe altele, care vor prezenta proiecte îndrăznețe și concerte acustice, ieșind din tipare alături de invitați speciali. 

Proiecții de film

Proiectul ,,Grădina cu Filme – Cinema & More” reprezintă o inițiativă creart ce își propune să aducă în prim plan perioadele semnificative ale evoluției cinematografice auditoriului său cinefil, proiectând pe același ecran povești nemuritoare menite să încânte, să uimească, dar și să-și educe publicul. Recunoscută pentru stilul său cochet, locația situată în centrul capitalei reunește ecranizările unor producții consacrate, atât filme vechi, precum și ecranizări contemporane.

Stand-up comedy și spectacole de teatru

An de an, atmosfera relaxantă de vară este întreținută de comedianți care aduc pe scenă subiecte controversate, dar și frânturi amuzante din viața de zi cu zi, în care ne regăsim și care ne amuză garantat. Spectacolele de teatru în aer liber nu vor lipsi nici în acest an. 

Seara Filmului Românesc

În fiecare lună, cinefilii sunt așteptați să descopere filmele românești, într-o sesiune specială denumită Seara Filmului Românesc, desfășurată săptămânal, alături de criticul de film Ileana Bîrsan, care va modera o serie de dezbateri după proiecțiile filmelor, în prezența unor regizori, producători sau protagoniști din industria cinematografică românească. 

Seara Filmului European este un proiect lansat în premieră anul acesta, după succesul serilor de film românesc și din dorința de a promova filmele europene cum se cuvine, un motiv fiind și lipsa lor din programele cinematografelor românești. Proiectul va fi o rampă de lansare pentru tinerii regizori și producători din Europa, dar și o platformă de expunere și de promovare a filmelor consacrate, într-un mediu dedicat, un spațiu de proiecție neconvențional. 

Astfel, pe timp de vară, Grădina cu Filme devine, pe rând, un cinematograf în aer liber dedicat tuturor cinefililor, o sală de concerte acustice, în care vor cânta întreaga vară unii dintre cei mai apreciați artiști ai momentului, un adevărat club de comedie prin spectacolele de stand-up comedy, iar, nu în ultimul rând, un teatru de vară care va prezenta întregul sezon producții cu abordări clasice sau moderne.

Detalii pe http://www.facebook.com/gradinacufilme

Grădina cu Filme – Cinema & More

*Pentru Seara Filmului Românesc și Seara Filmului European intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile. Rezervări pe Bilete.ro;

**Intrarea la concerte, spectacole de Stand-up Comedy și la spectacole de teatru se face pe bază de bilete, disponibile pe Bilete.ro și la casa de bilete creart din Piața Alexandru Lahovari, nr.7.

Du vorba mai departe: