fbpx

Grégory Rateau lansează cartea Hors-piste en Roumanie. Récit du promeneur.

În cadrul Sant Jordi & Ziua Internațională a cărții, duminică, 23 aprilie, ora 12, Casa Artelor din Timişoara, are loc lansarea cărţii Hors-piste en Roumanie. Récit du promeneur.

Despre România nu se cunosc prea multe, se vorbește mereu despre folclorul și mitul vampirului din Transilvania. Această țară, integrată în Uniunea Europeană în 2007, face obiectul multor preconcepții.

Plecând de la o astfel de constatare, autorul cărții, Grégory RATEAU, cineast, profesor de arte vizuale, a vrut să-și facă o idee nouă. Străbate țara din București, capitala, până în mediul rural îndepărtat, de la pădurile Carpaților și până la malurile Dunării în căutarea unei vieți mai autentice și mai profunde. Această căutare precum și o poveste de dragoste îl aduc în România în 2014 țară sub farmecul căreia cade foarte repede.

 

Reclame

Este atât de încântat de această etapă din viața lui încât devine subiectul primei sale cărți : «Hors-piste en Roumanie. Récit du promeneur», aparută la Editura Harmattan in 2016.

 

În prezent Gregory Rateau este redactor șef la jurnalul on line francez LePetitJournal.com Bucarest și cronicar la Radio România Internațional unde scrie și citește portrete despre români.

Du vorba mai departe:
Reclame