fbpx

Începe Fête de la Gastronomie!

Timp de trei zile începând de mâine, 23 septembrie, are loc cea de-a treia ediție a Fête de la Gastronomie/ Sărbătoarea gastronomiei.

Fête de la Gastronomie/ Sărbătoarea gastronomiei reprezintă o serie de evenimente care celebrează gastronomia franceză. Evenimentele vor avea loc timp de trei zile în Bucureşti.

În fiecare an, Fête de la Gastronomie pune în valoare o tematică specifică care invită la descoperirea gastronomiei franceze. Tema aleasă pentru a ilustra ediția de anul acesta este „Les cuisines populaires – Bucatele de zi cu zi". Tematica se referă la rețetele folosite pentru mesele de fiecare zi, în familie sau alături de prieteni. Simboluri ale vieții cotidiene, aceste preparate sunt simple, accesibile și se hrănesc din diversitatea lumii și imaginarul colectiv. Ele se reinventează în fiecare bucătărie personală, dar și în restaurante. Sunt preparate care valorizează produsele regionale, de sezon și care pun în evidență experiențele personale ale celor care le pregătesc.

Începe Fête de la Gastronomie!Inițiată în Franța în 2011, pentru a sărbători intrarea în patrimoniul UNESCO a gastronomiei franceze, această inițiativă dorește să valorizeze produsele specifice – de la materie primă la farfurie, modul lor de preparare, de prezentare, precum și toate serviciile care s-au dezvoltat în jurul acestei arte.

Reclame

Fête de la Gastronomie s-a răspândit și la nivel internațional, pentru a promova produsele franțuzești atât în rândul experților, cât și în rândul publicului larg.

Fête de la Gastronomie urmărește să evidențieze oferta turistică gastronomică a Franței, să pună în valoare  bogăția și calitatea ingredientelor gastronomiei franceze, să încurajeze profesioniști din domeniul gastronomic valorizând calitatea muncii lor și să ofere noi perspective atât pentru specialiști, cât și pentru amatori.

În 2010, "le repas gastronomique à la française"  a fost înscris în patrimoniul imaterial al umanității cu tot ce presupune acesta: produse locale, de bună calitate, selecție de feluri de mâncare, din locuri diferite, "mariajul" între bucate și vinuri, arta de a aranja masa, conversația. De atunci, în fiecare an, Franța celebrează această recunoaștere printr-o sărbătoare a gastronomiei: timp de trei zile în toate restaurantele, bistrourile, barurile și piețele din Franța, oamenii degustă feluri de mâncare pregătite de "chefs" bucătari cu cele mai alese produse. Sărbătoarea s-a răspândit și în afara Franței, în acele locuri unde gastronomia franceză este apreciată, pentru a face plăcere "connaisseur"-ilor, sau acolo unde este mai puțin cunoscută, pentru a promova produsele franțuzești și a sensibiliza publicul larg să consume cu plăcere produse de bună calitate.

Reclame

Începe Fête de la Gastronomie!

Du vorba mai departe:
Reclame