fbpx

Înscrieri pentru cea de-a XX-a ediție a Festivalului Muzicii Maghiare

Institutul Liszt – Centrul Cultural Maghiar Bucureşti organizează în perioada 12-16 mai 2024 a XX-a ediţie a concursului de interpretare Festivalul Muzicii Maghiare, o formă de popularizare a literaturii muzicale clasice maghiare.

Festivalul este dedicat tinerilor muzicieni (18-35 ani), care se angajează să interpreteze şi piese semnate de compozitori maghiari. În cele trei seri de concurs al Festivalului tinerii artişti își măsoară talentul prin interpretarea unui program de 20-25 de minute, cuprinzând opusuri din literatura muzicală maghiară în proporţie de minimum o treime din timpul alocat, alături de compoziţii din literatura muzicală românească şi universală. Pot participa solişti sau duouri. În cazul interpreţilor vocali se acceptă lieduri şi arii din opere, iar în cazul instrumentiştilor piese solo sau camerale (exclus concerte).

Înscrierile se fac până vineri, 19 aprilie 2024, expediind pe cale electronică la adresa barahajnal@bumkk.ro următoarele:

  • – curriculum vitae artistic (NU europass!), ce trebuie să conțină și datele de contact (nr. telefon, adresă e-mail), în format .doc, .docx
  • – fotografie cu rezoluție foarte bună (300 dpi) pentru catalogul concursului
  • – înregistrarea pieselor din repertoriu (în format .mp4 sau link youtube), pe baza căreia va avea loc preselecţia. Rezultatele preselecţiei vor fi comunicate pe data de 24 aprilie prin e-mail, la adresa indicată de către fiecare concurent.

Nu se percepe taxă de participare! Premiul primilor trei clasaţi constă în posibilitatea de a susţine un recital la unul din institutele maghiare din străinătate (Viena, Roma, Budapesta), precum şi premii în bani în sumă de 300/200/100 euro impozabili.

Reclame

Începând cu ediţia din 2016 se decernează şi premiul In memoriam Ludovic Bács, câştigătorul acestui premiu fiind invitat să susţină la Institut recitalul care se va organiza în memoria dirijorului Ludovic Bács, în luna ianuarie a anului următor.

Începând cu ediţia din 2019 Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România – UCIMR oferă două burse unor tineri interpreți (violonist, chitarist, percuţionist, flautist, cornist sau violoncelist, respectiv cânăreț) în vederea participării la masterclass-uri timp de o săptămână, organizate în cadrul Academiei IConArts în Transilvania.

Şi în această ediţie este așteptat votul spectatorilor, căci aceștia decid pe cine vor revedea, reasculta în cadrul unui recital integral la institutul Liszt în ajunul Crăciunului.

Reclame

Spectacolele-concurs vor avea loc la Institutul Liszt – Centrul Cultural Maghiar Bucureşti (str. Gina Patrichi nr. 8) în zilele de luni, marți şi miercuri, 13-15 mai 2024, începând cu ora 18.00. Festivitatea de premiere și concertul de gală vor avea loc joi, 16 mai.

Du vorba mai departe:

Lasă un comentariu

Reclame