fbpx

Institutul Polonez: cărți, muzică și filme la cald

Ești interesat de Polonia? Îți place să citești, să vezi filme sau să asculți muzică? Sau poate dorești să cunoști rock-ul polonez sau să vizionezi filme premiate la cele mai importante festivaluri din lume?

Vino la mediateca Institutului Polonez din București – pe 7 martie, miercuri, ești așteptat tocmai până la ora 20.00. Pentru a profita de propunere, nu e nevoie să cunoști limba polonă!

Ca niciodată, Institutul Polonez își deschide ușile bibliotecii și seara, pentru că gazdele ar dori ca și cei care lucrează până mai târziu să poată ajunge la noi. La sediul din str. Popa Savu nr. 28, situat chiar lângă stația de metrou Aviatorilor, găsiți literatură excepțională, filme, muzică, precum și cafea bună. Pe 7 martie, cafeaua va fi oferita gratuit vizitatorilor care vin des la institut sau care împrumută ceva din colecțiile acestuia pentru prima oară.

Pe rafturile Institutului Polonez veți găsi:

Reclame
  • Literatură polonă în limba polonă (cele mai interesante noutăți!)
  • Literatură polonă tradusă în limba română (găsiți aici toate noutățile)
  • Literatură română tradusă în limba polonă
  • Filme polone, de la cele regizate deWajda și Kieślowski până la filmele M. Szumowska, precum și ale altor regizori mai tineri (majoritatea au subtitrare în limba engleză, iar câteodată și în română, franceză, germană și spaniolă) 
  • CD-uri – de la muzică clasică până la pop și rock

Vi se recomandă de asemenea, catalogul on-line

Datorită programului prelungit din ziua de 7 martie, puteți să vizitați Institutul Polonez, să vă înscrieți la mediateca (aici puteți verifica de ce aveți nevoie), să împrumutați sau să returnați cărți, filme, CD-uri, sau pur și simplu să ne cunoașteți.

La ora 19.00, toți vizitatorii mediatecii sunt invitați la proiecția emoționantului film „Povestea Irinei Sendler” (Polonia, 2016, XX min, film recomandat copiilor care depășesc vârsta de 13 ani), regizat de Andrzej Wolf.

Reclame

Documentarul lui Wolf, care va avea subtitrare în limba engleză, conține înregistrarea unor fragmente ale conversațiilor lui cu poloneza, deținătoare a titlului de „Drept între Popoare”, care în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial a salvat de la moarte mulți copii evrei, ajutându-i să scape din ghetoul din Varșovia și plasându-i în familii poloneze, orfelinate și mănăstiri. Pentru activitatea ei neobișnuită, Irena Sendler (1910-2008) a fost nominalizată, printre altele, la Premiul Nobel pentru Pace. În 2018 se împlinesc 10 ani de la moartea ei, motiv pentru care acest an a fost declarat Anul Irenei Sendler.

Când? – 7.03.2018, în intervalul orar 17.00 – 20.00

Unde? – Institutul Polonez din București – str. Popa Savu 28 (la 5 min. de stația de metrou Aviatorilor)

Ce? – ziua ușilor deschise la Institutul Polonez și proiecția filmului „Povestea Irinei Sendler” –  ora 19.00

Intrarea este liberă.

Du vorba mai departe:
Reclame