fbpx

Institutul Polonez deschide grădina pentru o seară de poezie

Ce spuneți de o seară în compania poeziei poloneze în interpretarea unor actori și pe sunete de flaut? La o astfel de întâlnire, pregătită în colaborare cu Planeta Poeziei, vă invităm în grădina Institutului Polonez din București joi, 28 iunie.

Dacă vă place poezia sau dimpotrivă, vi se pare a fi prea puțin interesantă, veniți să vă convingeți că poate fi altfel!

Pentru a treia oară, Institutul Polonez din București se deschide după orele de lucru pentru a putea fi vizitat, indiferent cât de mult lucrați. De data aceasta, sunteti invitati în grădina Institutului între orele 19.00-21.00 pentru a vă întâlni cu creatorii proiectului Planeta Poeziei, proiect al cărei manager este doamna Ana Olimpia, întreg evenimentul fiind promovat de Grupul „Poësis Mvndi – România”. Pentru această seară, special pentru oaspeți ei au pregătit un program polonez – vor lectura în limba română operele a doi laureați ai Premiului Nobel pentru literatură: Czesław Miłosz și Wisława Szymborska, dar și versuri scrise de Zbigniew Herbert (anul 2018 a fost declarat în Polonia „Anul Herbert”), Tadeusz Różewicz și Stanisław Barańczak.  Poeziile vor fi citite de actorii Cristina Buburuz și Silviu Geamănu, acompaniați la flaut de Cezara Comșa.

Veți putea cunoaște poeții polonezi care au creat în secolul al XX-lea mulțumită traducerilor în limba română făcute de profesorul Constantin Geambașu și Passionaria Stoicescu.

Reclame

Grădina nu va fi doar un prilej pentru a cunoaște poezia poloneză, ci și pentru a consulta mediateca Institutului Polonez, în care veți găsi în jur de 5 mii de cărți în limbile polonă și română, filme cu subtitrare în engleză și în alte limbi, dar și muzică poloneză. Mai multe informații despre mediatecă >>>

Sunteti inviati pe 28 iunie la sediul nostru de pe strada Popa Savu nr. 28, foarte aproape de stația de metrou Aviatorilor.

Programul serii:

Reclame

✔18:30 – deschidem Institutul pentru cei care nu pot ajunge la noi în timpul programului de lucru, o ocazie excelentă pentru a te înscrie la mediateca noastră, în care vei găsi, printre altele, noutăți din domeniul literaturii, muzicii și filmului
✔19:00 – 19:15 – o scurtă prezentare despre Cracovia, inclusă în patrimoniul UNESCO ca Oraș al Literaturii 
✔19:30 – 20:30 – „Planeta Poeziei – ocolul Pământului în 80 de întâlniri poetice”, programul de poezie polonă pregătit de membrii proiectului Planeta Poeziei

Luați și prietenii cu voi, luna iunie nu înseamnă doar febra campionatului mondial de fotbal!

Du vorba mai departe:
Reclame