fbpx

Intâlnire cu autorul și dramaturgul german Marius von Mayenburg

În cadrul seriei de conferințe ”Oameni, Personaje și Realități”, Institutul Goethe și Colegiul Noua Europă invită la o întâlnire cu autorul și dramaturgul german Marius von Mayenburg.

Conferinţa va avea loc astăzi, 13 iunie, la sala Media a Teatrului Naţional Bucureşti, cu începere de la ora 19:00.

Marius von Mayenburg (născut în 1972, München) a studiat întâi germanistica la München, iar în 1992 s-a mutat la Berlin, unde a studiat între 1994 – 1998 la Hochschule der Künste. În 1998 a început să lucreze ca dramaturg la Deutsches Theater, iar din 1999, împreună cu Thomas Ostermeier, lucrează ca dramaturg și autor la Berliner Schaubühne am Lehniner Platz din Berlin. De asemenea, el traduce piese, cum ar fi pentru producțiile realizate de Ostermeier după Shakespeare (Hamlet, Othello, Measure for Measure și Richard III) și pentru propriile sale producții, piese de Shakespeare, Sarah Kane, Martin Crimp și Oscar Wilde.

Multe dintre piesele sale au fost traduse în limba romană și au fost puse în scenă în România, ca de exemplu: Chip de Foc, Urâtul, Paraziții, Copil rece, Plastic, Perplex și Martirii.

 

Theodor-Cristian Popescu a absolvit Academia de Teatru şi Film, Facultatea de Teatru, specializarea arta regiei de teatru. A urmat cursurile de Master of Fine Arts în regie și în 2011 a obţinut doctoratul la Universitatea de Arte din Târgu Mureș.

În prezent este conferenţiar universitar la Universitatea de Arte din Târgu Mureş – coordonatorul programului de masterat în regie.

În România, regizorul Theodor-Cristian Popescu a pus în scenă piesele Plastic (ARCUB, 2017), Martiri (Teatrul Național Târgu Mureș, 2014), Perplex (Teatrul Clasic Ioan Slavici Arad, 2014), Piatra (Universitatea de arte Târgu Mureș, 2013) și Urâtul (Teatrul German din Timișoara, 2011), urmând Peng la Teatrul Național din Craiova în 2019.

 

Dialogul se va desfășura în limba engleză fără traducere. Intrarea este liberă.

Du vorba mai departe:
Reclame