fbpx

Iubire şi înţelepciune în poezia sufită

Editura Herald și Librăria Cărturești Verona (Ceainăria Cărturești Verona – Str. Pictor Arthur Verona, nr. 13-15) au plăcerea de a vă invita astăzi, 9 martie 2018, ora 18.30 la o seara de poezie sufită.

Ce este poezia sufită? Ce înseamnă înțelepciunea inimii sau conceptul de inimă spirituală? Doar două întrebări la care vi se va răspunde!

Sunteți invitați, așadar, la o seară specială în care se va discuta despre Rumi și Oceanul Sufletului, Omar Khayyam și Caravana Vieții, Ibn Arabi și Cartea Înțelepciunii, Khalil Gibran și Darul iubirii, despre înțelepciune, cunoaștere, iubire, despre poezia sufită și maeștri spirituali sufiți, alături de invitații Vasile Calofir, actor la Teatrul Elisabeta, profesorul Teodoru Ghiondea, consilier editorial al colecțiilor Philosophia Perennis și Înțelepciunea inimii și Mihai Lita, coordonatorul colecției Înțelepciunea inimii de la Editura Herald.

Evenimentul va fi moderat de Sorin Lucaci (PR Editura Herald). Intrarea este LIBERĂ în limita locurilor disponibile.

Reclame

Se știe că nu există mistic sufit care să nu fi compus poezii și a cărui proză, oricât de intens afectivă, să nu se transforme, în anumite locuri, într-un limbaj ritmat cu imagini poetice.

„Inima mea este in stare sa imbrace toate formele,

Este o pasune pentru gazele si o manastire pentru calugarii crestini,

Reclame

Un templu pentru idoli si Ka’ba hagiului.

Tablele Torei si cartea Coranului.

Eu cred in Religia Iubirii

Oriunde camilele sale ma poarta,

Caci Iubirea este religia si credinta mea.” Ibn Arabi, Cartea Intelepciunii

„Sarcina ta nu este sa cauti dragostea, ci pur și simplu sa cauti și sa gasești toate barierele dinauntrul tau pe care le-ai construit impotriva ei”. Rumi

„Inima, sa-si afle leacul jinduind

tot n-a ajuns. Duhu-i gata sa mi-l dau.

La ce-a ravnit tot n-a ajuns.

Viata-mi in nestire spre sfarsitu-i se indreapta,

dar Povestea-i de iubire la sfarsit

tot n-a ajuns…” Omar Khayyam – Caravana vietii

Iată câteva versuri sugestive, însemnări din poeții și maeștrii spirituali sufiți despre ceea ce înseamnă iubirea, cunoașterea, înțelepciunea.

Du vorba mai departe:
Reclame