fbpx

Lansarea numărului româno-german al publicației „Infinitezimal”

Lansarea numărului româno-german al publicației „Infinitezimal” are loc la Galeria ICR Berlin, Reinhardtstr. 14, 10117 Berlin.

Publicația Infinitezimal de arte și „jurnalism poetic”, e o prezență unică în presa culturală contemporană, prin spectacolul neașteptat de text și grafie. Cel de-al 12-lea număr al revistei va fi bilingv (română-germană) și se constituie ca pretext de întâlnire cu cultura germană în punctul de articulație pe care îl reprezintă avântul și umanismul german al începutului de secol XIX: „ce rămâne azi din aceste concepte, cum ne mai raportăm la ele, ce noi punți ar putea clădi ele între cultura românească și cea germană?” Acest număr va avea trei poli redacționali: București, Bistrița și Berlin. Vor fi prezenți în sumar scriitori din spațiul german, scriitori din spațiul românesc cu afilieri germane, precum și traduceri inedite de poezie și proză. 

Cu prilejul lansării publicației, scenograful Mihai Păcurar va realiza o micro-expoziție în Galeria ICR Berlin pornind de la decupaje și fragmente de text din numerele anterioare ale revistei. Prin această expoziție vor fi readuse în atenție teme în jurul cărora revista a gravitat până acum, precum solitudinea, antipitorescul „literalul”, transparența,  chimiile (farmacie și pharmakon), femininul, traduceri și trădări, „lumea e bine făcută”. 

Lansarea numărului româno-german al publicației „Infinitezimal”

Reclame

Program:

18 iulie, ora 19.00 – Lansarea publicației în prezența redactorilor Sebastian Vlad Popa, Gavril Țărmure și Iuliana Dumitru, urmată de un concert de muzică improvizată oferit de Antti Virtaranta, Tijana Stankovic și Rieko Okuda

19 iulie, ora 19.00 – Masă rotundă pe tema „Lumea e bine făcută” cu contributori ai revistei din Berlin, Bistrița și București, urmat de un concert de vioară solo oferit de Tijana Stankovic.

Du vorba mai departe:
Reclame