fbpx

Franceza, un instrument pentru viitor

Un eveniment dedicat profesorilor de limba franceză.

Mâine, 10 martie 2016, va fi lansată în cadrul evenimentului "Le Français, un outil pour l'avenir", platforma IFprofs România (www.ifprofs.org), o comunitate profesională online destinată cadrelor didactice francofone din întreaga lume. Acest instrument de cooperare oferă posibilitatea de a susține inovația pedagogică, precum și formarea nonformală în domeniul educativ. Fiecare țară care se implică în proiect are la dispoziție o pagină proprie, prin intermediul căreia poate asigura vizibilitatea punerii în practică a politicillor de cooperare educativă și lingvistică. Rețeaua IFprofs se va extinde în peste 30 de noi destinații în cursul acestui an, devenind astfel parte integrantă a rețelei culturale franceze în străinătate. România este cea de-a doua țară, după Finlanda, care inaugurează această platformă.

La lansare va fi prezent Responsabilul Polului de Cooperare educativă și lingvistică din cadrul Institutului Francez din Paris, domnul Christophe Chaillot, Atașatul de cooperare educativă al Institutului Francez din România, doamna Maguelone Orliange-Ladsous, precum și reprezentanți ai Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice.

Evenimentul « Le Français, un outil pour l'avenir » care va avea loc joi începând cu ora 10.00, în sala Elvire Popesco (bd. Dacia, nr. 77), în prezența domnului François Saint-Paul, Ambasadorul Franței în România și a reprezentanților Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice.
 
Cu prilejul acestui eveniment, care marchează începutul Lunii Francofoniei, domnul Christophe Gigaudaut, directorul Institutului Francez, va deschide oficial evenimentul. În prima parte a ceremoniei, domnul François Saint-Paul, Ambasadorul Franței, va înmâna directorilor celor 7 licee bilingve francofone diplomele de excelență „LabelFrancÉducation". Acest moment va fi urmat de lansarea platformei IFprofs.
 
În ultima parte a evenimentului, le este propusă cadrelor didactice prezente conferința cu tema « Les réseaux sociaux et l'enseignement du français », susținută de  domnul Thierry Soubrié, conferențiar în cadrul universității Stendhal Grenoble 3 din Franța, specialist în Științele limbajului.
 
De la lansarea sa în februarie 2012, certificarea „LabelFrancÉducation" este atribuită unităților de învățământ străine care contribuie la promovarea limbii și culturii franceze în lume. Acordată de către Ministerul Afacerilor Externe și al Dezvoltării Internaționale din Franța în urma avizului venit din partea unei comisii consultative interministeriale, această marcă de calitate recompensează instituțiile care oferă programe educaționale francofone și răspândesc excelența limbii franceze în toată diversitatea sa. Până în prezent, la nivel internațional, efortul a peste 90 de instituții de învățământ a fost gratificat cu certificarea „LabelFrancÉducation", din care 7 sunt din România. Liceele române care au primit această distincție în 2015 sunt următoarele : Școala Centrală din București, Colegiul Național „Mihai Eminescu" din Iași, Colegiul Național „Unirea" din Brașov, Colegiul Național „Andrei Șaguna" din Brașov, Colegiul Economic „Virgil Madgearu" din Galați, Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza" din Galați, Colegiul Național „Mircea Cel Bătrân" din Constanța.
 

Du vorba mai departe:
Reclame