fbpx

Les Jeudis Littéraires: „Lecții aparte”, de Hélène Grimaud

Joi, 8 octombrie 2015, ora 19.00, la Mediateca Institutului Francez din Bucureşti, în cadrul celei de-a treia ediţii „Les Jeudis Littéraires”, va avea loc prezentarea romanului „Lecții aparte”, de Hélène Grimaud.

Scriitoarea Hélène Grimaud spune: „Oare învățăm să trăim altfel decât prin suferința experienței? Viața este rodul unei ucenicii îndelungate. Pentru mine, ea a fost multă vreme ciocnire de plăci tectonice – nici nu vă puteți închipui ce cutremure a stârnit! Astăzi, sunt împăcată cu mine și cu lumea. Am găsit un echilibru între muzică și celelalte vieți ale mele, consacrate naturii, scrisului, solitudinii.”

 

„Melanj de ficțiune și confesiune, «Lecții aparte» respiră aceeași virtuozitate și sensibilitate cu care Hélène Grimaud interpretează o piesa muzicală, fiind o invitație să redescoperi farmecul lumii și bucuria de a trăi”, se spune în comunicatul trimis de Mediateca Institutului Francez.

Reclame

Evenimentul include o lectură bilingvă, cu Cyrielle Diaz și Eufrozina Băițan, şi o discuţie cu Marius Constantinescu și Laura Câlțea.
 

Du vorba mai departe:
Reclame