fbpx

Lo Cortés no quita lo Gallardo

Ambasada Spaniei în România și Institutul Cervantes din Bucuresti, cu sprijinul Agenției Spaniole pentru Dezvoltare și Cooperare Internațională, în parteneriat cu Radio România Muzical, organizează, la Sala Radio, concertul Lo Cortés no quita lo Gallardo.

Doi dintre cei mai importanți chitariști spanioli: José María Gallardo del Rey – chitară clasică și   Miguel Ángel Cortés – flamenco, vă invită joi, 21 iunie, la ora 19:00, la o incursiune în fascinanta lume a muzicii născute dintr-o simbioza perfectă între ambele genuri.

 Lo Cortés no quita lo Gallardo, – joc de cuvinte între numele artiştilor, în traducere “şi gentil, dar şi zglobiu”- , este un ambițios proiect comun semnat de  Miguel Ángel Cortés și José María Gallardo del Rey, două nume rezonante la nivel internațional. Titlul recitalului dă și titlul albumului pentru care cei doi au primit, în 2015, Premiul National al Criticii „Flamenco Hoy“, pentru cel mai bun album de muzică de chitară din Spania.

Responsabilitatea de a crea o propunere muzicală în același timp relevantă pentru publicul de astăzi, dar care să ducă mai departe puterea expresivă și identitatea chitarei spaniole, un simbol al tradiției iberice, a fost o provocare pentru artiști. Rezultatul obţinut este unul extraordinar.

Reclame

Recitalul de la București face parte din turneul european întreprins de cei doi artiști în orașe ca Linz, Viena, Bratislava sau Budapesta .

 José María Gallardo del Rey este un reputat chitarist spaniol, câştigător a numeroase premii  în întreaga lume. Stilul său centrat mai ales în jurul chitarei clasice a fost în mod hotărâtor modificat de relația cu flamenco. Combinația celor două genuri muzicale i-a adus reputația unui stil unic, pus în valoare și de colaborarea sa cu nume celebre ale scenei muzicale mondiale, precum Plácido Domingo, Elina Garanča, Tereza Berganza, Paco de Lucía.

Miguel Ángel Cortés s-a născut la Granada într-o familie de chitariști. De la vârsta de opt ani a intrat în lumea flamenco-ului (în formația Zambra del Sacromonte), iar de atunci a lucrat cu cei mai importanți instrumentiști și dansatori din Spania. A primit Premiul I la concursul de chitară Paco de Lucía și a participat la înregistrarea albumului Omega împreună cu Enrique Morente și grupul rock Lagartija Nick.

Reclame

Biletele sunt puse în vanzare la Casa de Bilete a Salii Radio, dar sunt disponibile si on-line(https://www.bilete.ro/recital-de-muzica-flamenco), in oficiile Postei Romane, sau in magazinele Inmedio semnalizate bilete.ro.

Du vorba mai departe:
Reclame