fbpx

Lucrări ale unor compozitori români în programul Zilei Internaționale a Francofoniei, la Oslo

Ambasada României în Regatul Norvegiei, în calitate de coordonator al Grupului Statelor Francofone din această țară, împreună cu Institutul Francez din Oslo, cu Institutul Cultural Român, prin Direcția Relații Internaționale, și cu sprijinul ambasadelor statelor francofone din Norvegia, celebrează Ziua Internațională a Francofoniei la Oslo în cadrul unui eveniment muzical de excepție.

Concertul găzduit de Gamle Raadhus Scene, susținut de violonista norvegiană Inga Mathilde Gorset și de pianista coreeană Grace Jee Eun Oh, va avea loc vineri, 15 martie 2024, de la ora 18:00.

Programul va include lucrările: George Enescu – Appassionato, C. Franck – Sonata în A, B. Bartok – Șase dansuri românești, Ciprian Porumbescu – Balada, M. Ravel – Jeux d`eau, G. Enescu – Balada pentru vioară, G. Dinicu – Ciocârlia.

Inga Mathilde Gorset este o violonistă remarcabilă și versatilă. Expunerea timpurie la muzica veche i-a încurajat pasiunea pentru muzica barocă și renascentistă, influențându-i parcursul muzical. Abilitatea sa de a naviga printr-un spectru larg de genuri muzicale, de la baroc la lucrări simfonice grandioase, demonstrează competența sa tehnică și sensibilitatea muzicală. Poziția sa ca bursieră în cadrul Filarmonicii din Oslo, combinată cu studii la Academia Norvegiană de Muzică, sub îndrumarea prof. Detlef Hahn și prof. Bjarne Magnus Jensen, subliniază angajamentul său pentru dezvoltarea muzicală continuă și excelență. Totodată, experiența sa alături de orchestre și ansambluri de renume, inclusiv în calitate de lider al grupului Nordic Baroque Orchestra, îi confirmă o poziție privilegiată în domeniul muzical. Este interesată de schimburi interdisciplinare și de actorie, precum și de modalități inedite de expresie artistică, o inițiativă a sa fiind realizarea unui spectacol care combină noul circ și muzica clasică.

Reclame

Grace Jee Eun Oh este o pianistă de origine sud-coreeană care și-a dezvoltat drumul muzical în Regatul Unit al Marii Britanii, mai întâi ca parte a Școlii Catedralei Wells, apoi studii de licență la Academia Regală de Muzică din Londra, finalizând studiile masterale la „Guildhall School of Music and Drama”. Din 2018, locuiește în Scandinavia, după ce și-a perfecționat studiile la prestigioasa Academie Norvegiană de Muzică din Oslo, cu Håvard Gimse și Marianna Shirinyan. Grace Jee Eun Oh este beneficiară a unor burse, precum Mary Barnes și Leverhulme Trust din 2015, și a fost invitată să susțină recitaluri în locații prestigioase precum St. Martin-in-the-Fields, Milton Court și Barbican Center în Londra, și în cadrul unor festivaluri precum Bloomsbury Festival, Cheltenham Festival, Oslo Kammermusikkfestivalen. În această perioadă, pianista este implicată activ într-o cercetare artistică solo intitulată Borderless Ends of the East and the West. În prezent, face parte din personalul academic al Școlii Internaționale de Pian din Oslo.

Du vorba mai departe:

Lasă un comentariu

Reclame