Luke Austin lansează albumului LÉWÀ (beautiful) în Cărturești Carusel

Miloš Mestas Editions anunță lansarea volumului de debut LÉWÀ (beautiful) al reputatului fotograf Luke Austin.

LÉWÀ – tradus ca frumos din limba africană Yoruba – reprezintă punctul culminant al muncii de fotograf de cinci ani a fotografului Luke Austin, care își propune să pună în evidență și în contrast realitățile diverselor prejudecăți și norme sociale. Volumul conține aproximativ 100 de producții fotografice, exclusiviste – LÉWÀ este o extraordinară manoperă, de mare complexitate și originalitate artistică, precum este și comentariul său social-politic. Cele 148 de pagini, cu copertă cartonată și supracopertă, includ o prefață scrisă de fondatorul revistei The Tenth Magazine, Khary Septh, și un text introductiv realizat de scriitorul și lingvistul Kola Tuboson.

Decizia de a realiza acest album a izvorât din dorința mea de a deschide un dialog bazat pe observațiile personale, plasând portrete ale unor persoane de culoare lângă cele ale unor persoane albe. Am vrut să subliniez diferența în materie de atenție și afecțiune pe care fiecare individ o primește. De asemenea, mai știam și că dețineam o colecție impresionantă de portrete de persoane de culoare, care erau complet diferite de ceea ce știam și ce văzusem în cărțile cu portrete masculine. Am simțit că bărbații negri sunt de obicei fotografiați ca obiecte și sunt sexualizați, atenția concentrându-se de obicei pe mușchii și pe sexul acestora. Portretele mele sunt într-o cheie mai sensibilă, încercând să captureze frumusețea fiecărui model în parte. Vreau ca America rasistă albă să vadă cu adevărat acest portret. De asemenea, cred în faptul că orice încercare de a crea distanță între oamenii negri și percepția stereotipă a acestora ca duri, înspăimântători, vagabonzi, infractori etc. este extrem de importantă”, spune Austin

Luke Austin este un fotograf de origine australiană, cu reședința în Los Angeles. Arta sa se concentrează pe energia, frumusețea și vulnerabilitatea asociate cu tinerețea masculină. Și-a început expediția portretistică în 2011, după un deceniu de succes în domeniul fotografiei de modă, și a expus în galerii din Sydney, New York, Florida și Los Angeles.

Mai multe despre portofoliul artistului găsiți pe site-ul său sau pe pagina sa de Instagram,  @lukeaustinphoto.

Detalii cu privire la album:

LÉWÀ (beautiful)

Luke Austin, 2018

Artă / Fotografie

Copertă cartonată cu supracopertă

148 de pagini

22,86 cm x 28,94 cm

Printat în California

Evenimentul va fi în limba engleză, cu traducere în română.

Du vorba mai departe: