fbpx

Mesajul ambasadorului Klemm cu ocazia zilei de 4 iulie

Mesajul ambasadorului Klemm cu ocazia zilei de 4 iulie

 

4th of July Message from Ambassador Hans Klemm

 

Reclame

"Mă numesc Hans Klemm şi sunt Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România.

 

America va sărbători în curând Ziua Independenţei, momentul în care, cu 240 de ani în urmă, 56 de patrioţi şi-au dedicat viaţa crezului că toţii oamenii se nasc egali şi că toţi avem dreptul la viaţă, libertate şi căutarea fericirii.

 

În plus, anul acesta avem o altă aniversare importantă. În urmă cu 100 de ani, America a avut ideea extraordinară de a înfiinţa un sistem naţional de parcuri pentru a proteja resursele noastre naturale.

 

De aceea, Ambasada Statelor Unite în România a ales sistemul national de parcuri drept temă a recepţiei de Ziua Independenţei.

 

Preşedintele Kennedy a spus cândva: „toţi respirăm acelaşi aer”. Cu alte cuvinte, aerul pe care îl respirăm în Yosemite, California nu este diferit de aerul pe care îl respirăm la Sleeping Bear Dunes, în Michigan, de unde sunt eu originar, sau de aerul pe care îl respirăm în Munţii Apuseni.

 

Nu doar respirăm acelaşi aer, ci România şi SUA împărtăşesc interesul de a construi o lume sigură.

 

Nu doar prin eforturile noastre importante de a promova securitatea, democraţia şi prosperitatea, ci şi prin datoria noastră comună de a proteja mediul înconjurător pentru copiii noştri şi urmaşii lor.

 

Vă mulţumesc pentru parteneriatul şi prietenia României acum, când sărbătorim aniversarea Americii."

Du vorba mai departe:
Reclame