fbpx

Mircea Cărtărescu la Noaptea Literaturii din Budapesta

Miercuri, 21 martie 2018, în intervalul 19:00-23.00, 21 de spații culturale și neconvenționale din centrul Budapestei, sectorul 6, vor găzdui tot atâtea țări care vor prezenta câte un fragment din proza unui scriitor contemporan.

Institutul Cultural Român Budapesta, în calitate de co-organizator, va participa la Noaptea Literaturii cu nuvela „Nabokov la Brașov” de Mircea Cărtărescu, în traducerea Gabriellei Koszta. Nuvela va fi citită de actorul Gazsó György în spațiul de expoziții al Centrului de Cercetare a Artei Artpool (1061 Budapest, str. Paulay Ede 60.)

Noaptea Literaturii este un proiect inițiat de clusterul EUNIC (Rețeaua Europeană a Institutelor Culturale Naționale) din Budapesta. Obiectivul principal al proiectul este să promoveze lectura și să apropie cititorii de literatura universală contemporană printr-un happening literar neconvențional. Printre locațiile alese sunt și spații care în mod obișnuit nu sunt accesibile publicului sau reprezintă o atracție specială. Lecturile vor fi repetate la fiecare jumătate de oră, astfel ca publicul să poată vizita mai multe locații pe parcursul evenimentului.

Parteneri principali sunt Primăria orașului Budapesta și Teatrul Radnóti.

Reclame

Mai multe informații: https://www.irodalomejszakaja.hu/

Du vorba mai departe:
Reclame