fbpx

Monolog inspirat din Primo Levi, la Teatrul Odeon

În data de 5 noiembrie 2015, de la ora 19,30, Institutul Italian de Cultură din Bucureşti vă invită la „Primo”, monolog teatral inspirat de cartea lui Primo Levi „Mai este oare acesta un om?”

„Povestea începe pe 13 decembrie 1943, când Primo Levi este arestat de miliția fascistă și apoi deportat în lagărul Buna-Monowitz, de lângă Auschwitz, unde supraviețuiește până la eliberarea acestuia din 27 ianuarie 1945. Teribila realitate a mărturiei sale este reprezentată, evitând tonurile patetice sau de compătimire, sub diferite aspecte ce merg de la stupoare, la simplitate, și, lucru extrem de anevoios, până la ușurință. Este mijlocul prin care spectatorul este “contagiat” din punct de vedere emoțional de acea rușine “pe care cel drept o încearcă în fața vinei pentru faptele comise de către alții”. Nu putem uita. Nu trebuie. Primo Levi, deținutul 174.517 va încerca să supraviețuiască, luptând cu disperare pentru a nu fi «înghițit de noapte, pur și simplu»”, se precizează pe http://www.iicbucarest.esteri.it/IIC_Bucarest/webform/SchedaEvento.aspx?id=491&citta=Bucarest

Îl veţi putea vedea pe Jacob Olesen,  într-o producţie regizatţ de Giovanni Calò. Spectacolul se va desfăşura la Teatrul Odeon – Sala Studio.

Du vorba mai departe:
Reclame