fbpx

Navarātri – Spectacol de dans Odissi cu Iuliana Nălățan

Un spectacol de dans hindus care va aduce la viaţă episoade din mitologia hindusă. Spectacolul are loc în 4 octombrie la Hermitage, urban spiritual hub, din Str. Mihai Eminescu nr. 127 din Bucureşti.

Navarātri înseamnă “nouă nopţi” şi este un festival sărbătorit de două ori pe an, în timpul echinocţiului. În India, tranziţiile dintre primăvară-vară şi vară-toamnă sunt considerate conjuncturi climatice şi astrologice importante la nivel macrocosmic şi microcosmic. Această perioadă, când natura se schimbă, creează condiţiile favorabile pentru transformarea interioară a omului, fiind un moment propice pentru a lăsa în urmă vechiul şi pentru a ne reînnoi.

Spectacolul de dans va aduce la viață episoade din mitologia hindusă ce ilustrează simbolic călătoria evolutivă a omului de la nivelul instinctual, dominat de tendințe negative și distructive, până la starea de armonie, fericire, împlinire şi libertate.

Odissi este un stil de dans clasic din India recunoscut pentru graţie şi expresivitate. Practicat în vechime ca ritual de templu, îşi păstrează în continuare esenţa spirituală, având capacitatea de a înălța conştiinţa, atât a artistului, cât şi a privitorilor.

Reclame

***

Iuliana Nălățan este preşedintele Centrului Cultural "Rabindranath Tagore", asociaţie non-profit ce organizează anual Festivalul "Namaste India". A început să studieze dansul clasic Odissi în anul 2013, sub îndrumarea mai multor profesori şi artişti de excepţie, cărora le este profund recunoscătoare: Reela Hota, Meera Das, Jhelum Paranjape şi profesorii de la şcoală de dans Smitalay din Mumbai. Experienţa numeroaselor călătorii în India, precum şi practica yoga o ajută să înţeleagă, să trăiască şi să prezinte dansul în toate dimensiunile sale.

***

Reclame

Cost bilet: 35 lei. Biletele pot fi cumpărate de pe www.eventbook.ro și de la locul evenimentului cu cel puțin 15 minute înainte de spectacol. În tradiţia sălii Hermitage Urban Spiritual Hub, intrarea se face fără încălţări.

Du vorba mai departe:
Reclame