fbpx

News from Polska – minifestival de teatru si dans

A doua parte a festivalului News from Polska se va desfasura in weekendul 4-5 martie la Centrului Național al Dansului din Bucureşti

"News from Polska" este un minfestival compus din 4 spectacole si un concert sustinute de cinci dintre cele mai remarcabile și originale artiste poloneze ale momentului.

Micro-festivalul „News from Polska” isi propune sa prezinte publicului din București producții scenice dintre cele mai reprezentative, originale și, în același timp, cât se poate de diferite din punctul de vedere al formei și temei abordate. Creatoarele și protagonistele spectacolelor incluse în program au ajuns să formeze un grup majoritar printre absolvenții de școli artistice în Polonia. unde se remarcă un trend interesant. Din ce în ce mai multe femei se ocupă, cu succes, de regia în teatru, o profesie până nu de mult considerată a fi una „masculină”, iar artistele din Polonia câștigă cele mai prestigioase concursuri, sunt invitate la cele mai importante festivaluri, sunt apreciate de critici și public atât în țară, cât și în străinatate. Propunem așadar să privim cu atenție subiectele care le interesează, metodele folosite în creație și modul de exprimare scenică.

Primele trei spectacole au avut loc în ultimul weekend din februarie (concert de muzică electronică cu Joanna Duda, performance-ul „ID-ance” de Barbara Bujakowska şi spectacolul „Și va veni Crăciunul” cu Agnieszka Przepiórska), urmând ca în acest weekend să putem vedea:

Reclame

 

vineri, 4 martie, ora 19:30 – spectacolul „Diva” cu Wioleta Komar 

duminică, 6 martie, ora 19:30 – performance-ul „Delfinul care m-a iubit” de Magdalena Szpecht

Reclame

Biletele pot fi cumpărate înainte de spectacol. Vă aşteptăm la două spectacole orignale!

"News from Polska" este un proiect comun al Centrului Național al Dansului și al Institutului Polonez din București

 

Du vorba mai departe:
Reclame