Nike a lansat un hijab pentru sportivele musulmane

Nike Pro Hijab este destinat sportivelor de performanţă, din orice domeniu sportiv.

Conform declaraţiilor companiei, Nike Pro Hijab s-a aflat în dezvoltare timp de un an. La realizarea lui au contribuit numeroase sportive, iar una dintre cele care a testat pentru prima dată produsul final a fost patinatoarea  Zahra Lari. Nike Pro Hijab este destinat sportivelor de performanţă, din orice domeniu sportiv. 

Pull-Hijab este confecţionat din ţesătură uşoară care dispune de găuri elastice mici pentru o permeabilitate mare a aerului și o formă alungită în spate, pentru a nu dezveli capul în timpul competiţiei. Produsul este realizat în trei culori: negru, gri şi obsidian şi va fi pus în vânzare de-abia anul viitor. 

Vara trecută, prima sportivă americană de religie musulmană, spadasina Ibtihaj Muhammad, a concurat la Jocurile Olimpice de vară purtând un hijab.  

Evenimentele la care sportivele musulmane poartă hijab s-au înmulţit. Cupa Mondială de fotbal feminin U-17 din octormbrie a fost primul eveniment Fifa la care femeile au purtat hijab. A fost ridicată astfel o interdicţie datând din 2014 şi au fost recunocuţi sportivii musulmani şi sikh. 

Nike a lansat un hijab pentru sportivele musulmane

Nike a lansat un hijab pentru sportivele musulmane

Du vorba mai departe: