fbpx

O personalitate marcantă a fotografiei mondiale vine la Bucureşti

EIFERT János, unul dintre cei mai cunoscuţi artişti fotografi contemporani, este prezent la două evenimente găzduite în luna ianuarie de Institutul Balassi (Institutul Maghiar din Bucureşti)

În 11 şi 13 ianuarie aveţi ocazia să vedeţi lucrările reputatului fotograf, să îl ascultaţi şi să învăţaţi de la el. 

 

O personalitate marcantă a fotografiei mondiale vine la Bucureşti

Reclame

Artistul va participa la vernisajul expoziţiei "ARS POETICA” în data de 11 ianuarie, începând cu ora 19,00. Expoziţia adună lucrări ale artistului sub titulatura "De la clasic la modern – selecţie din fotografiile unei jumătăţi de veac". Lucrările lui EIFERT János nu pot fi încadrate într-un anumit stil, el fiind cunoscut pentru experimentarea continuă a diferitelor expresii artistice. A devenit cunoscut graţie fotografiilor sale despre dansatori şi natură, a nudurilor şi fotografiilor aplicate. 

În data de 11 ianuarie este celebrată Ziua Fotografiei în România, zi a cărei dată a fost aleasă în onoarea lui Carol Popp de Szathmári (Szathmári Pap Károly), considerat primul fotograf de război. 

 

Reclame

 

 

Eifert János continuă însă şi în data de 13 ianuarie seria experimentelor artistice şi susţine, alături de bucătarul Orban Ferenc workshop-ul „Photo&Food”. Începând cu ora 18,00 participanții vor avea ocazia să învețe la fața locului tehnici de „food photography”, asistați de unul dintre cei mai cunoscuți fotografi maghiari din lume. Invitații vor vorbi în detaliu despre compoziția unei imagini bune și ideile creative pentru aranjarea mâncării pe platou.

Despre Eifert János 

Eifert János este profesor, susţine prelegeri, scrie cărţi de specialitate şi lucrează ca expert în fotografie. A avut 150 de expoziţii individuale, a participat la 650 expoziţii de grup, a obţinut 169 de premii, premii speciale şi diplome. A fotografiat în 33 de ţări ale lumii, din aceste fotografii şi celelalte lucrări tematice înfiinţând o arhivă de o valoare inestimabilă. Fotografiile, fotoreportajele, scrierile sale apar sistematic în revistele, cărţile, publicaţiile, presa electronică din Ungaria şi din lume, respectiv pe internet. Fotografiile sale au fost folosite adesea în filme, emisiuni de televiziune, ca decor în spectacole de teatru, însuşi fotograful apărând în diferite emisiuni şi seriale despre filme şi televiziune. Este autor al multor introduceri şi prefeţe de albume foto şi cataloage de expoziţii, a vernisat numeroase expoziţii şi a susţinut prelegeri documentând aprofundat textele scrise, este un pedagog desăvârşit, ţinând cursuri la cele mai înalte şcoli de artă fotografică din lume.

Înscrierea se poate face la adresa de E-mail bumkk@bumkk.ro.

Du vorba mai departe:
Reclame