ONE WORLD ROMANIA

Cea de-a 11-a ediție a Festivalului Internațional de Documentar și Drepturile Omului, One World Romania, va avea loc în perioada 16 – 25 martie.

Organizatorul manifestării este organizația One World România, în parteneriat cu Programul Statul de Drept Europa de Sud Est al Konrad-Adenauer-Stiftung.

Ca în fiecare an, și filmele celei de-a 11-a ediții sunt împărțite în mai multe secțiuni, pe diverse teme, care vor beneficia atât de proiecții urmate de dezbateri cu realizatorii și cu invitații speciali, cât și de evenimente conexe bazate pe formate diferite. Focusurile ediției sunt dedicate unor domenii și subiecte care au provocat recent dezbateri ample la nivelul societății, precum adaptarea educației rigorilor secolului al XXI-lea, asaltul politic asupra justiției, revirimentul rasismului, supremației albe și iliberalismului în întreaga Europă, reformularea politicilor care acordă drepturi egale persoanelor LGBTQ sau tratamentul acordat refugiaților de statele europene.

Printre filmele care vor fi prezentate la cea de-a 11 ediție a festivalului One World Romania se numără și câteva producții germane, precum Berlin Rebel High School (r: Alexander Kleider), Dil Leyla (r: Asli Özarslan), Girls Don’t Fly (r: Monika Grassl), Off The Tracks/ Neben den Gleisen (r: Dieter Schumann) sau filmul din deschidere, The Celebration/ Das Fest (r: Alexandra Wesolowski).

Festivalul aduce peste 70 de realizatori de film, protagoniști și specialiști în subiectele abordate de selecția festivalului. Ei vor participa la proiecțiile de film și dezbaterile organizate pe parcursul celor 10 zile. Atât regizorii filmelor enumerate mai sus, cât și Marcel Schreiter (producătorul documentarului Portavoce) se numără printre invitații germani prezenți la festival.

 Programul filmelor și mai multe informații despre festival pot fi găsite aici!

Du vorba mai departe: