Orchestra și corul forțelor terestre americane în Europa concertează în România

Ambasada Statelor Unite are plăcerea să anunţe concertele Orchestrei şi Corului Forţelor Terestre Americane Staţionate în Europa (The United States Army Europe Band & Chorus) care vor avea loc în perioada 30 aprilie – 2 mai la Timişoara şi Sibiu.

Organizarea acestora a fost posibilă cu ajutorul şi colaborarea Filarmonicii Banatul din Timişoara şi Filarmonicii de Stat din Sibiu. 

Concertele vor include piese celebre compuse de Aaron Copland, Bela Bartok şi Leonard Berstein.   Orchestra, aflată sub comanda Lt. Col. Dwayne Milburn, este staţionată în Sembach, Germania, şi a fost înfiinţată în 1940.   Orchestra are în componenţă 65 de grupuri de concert şi fanfară, 35 de grupuri pentru muzică de ceremonie, grupurile de jazz USAREUR Standard, trupa de muzică dixie Rhine River Ramblers, trupa de rock modern The Musik Brigade şi ansambluri de muzică de cameră.

Alături de Corul Soldaţilor USAREUR, Orchestra este în prezent a treia organizaţie muzicală ca mărime a Armatei SUA, membrii săi având statutul de ambasadori muzicali ai armatei americane în Europa.  Ei sunt aleşi prin concurs şi sunt muzicieni profesionişti, absolvenţi ai unor universităţi şi conservatoare de muzică prestigioase din Statele Unite.

Corul Soldatilor USAREUR se află sub comanda Cpt. Aaron Morris şi a fost înfiinţat în 1963 pentru a ridica moralul trupelor americane prin reprezentaţii muzicale, dovedindu-se rapid a fi un instrument de succes în promovarea relaţiilor cordiale dintre comunitatea americană din Europa şi naţiunile gazdă.

Spre deosebire de colegii lor din orchestra USAREUR, membrii Corului Soldaţilor nu trebuie sa fie muzicieni profesionisti. Selecţia se face prin audiţii extrem de competitive la care participă soldaţi din toate structurile Armatei SUA. Aceştia urmează apoi o pregatire intensă în dans, teatru şi muzică.

The USAREUR Band & Chorus au mai mult de 200 de misiuni muzicale anual, în cadrul unor turnee în ţări din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa de Nord. 

Orchestra și corul forțelor terestre americane în Europa concertează în România

Concertele vor avea loc după cum urmează:

Timişoara  – 30 aprilie – Filarmonica Banatul Timişoara, Sala Capitol (adresa: Bd. C. D. Loga, nr.2)  – ora 19:00  

Sibiu           – 2 mai,   – Filarmonica de Stat Sibiu, Sala Thalia (adresa: Strada Cetatii, nr. 3 – 5) – ora 19:00

Intrarea este gratuită, pe baza biletelor ridicate de la casele de bilete ale celor două filarmonici.

Du vorba mai departe: