Participare poloneză la Smida Jazz Festival

Polonezii din trio-ul Immortal Onion sunt una dintre revelațiile noului val de muzică de avangardă. Cei trei muzicieni vor cânta pentru prima dată în România în prima zi a festivalului Smida Jazz Festival.

În perioada 17-19 august, în satul Smida, în inima Parcului Natural Apuseni, va avea loc festivalul internațional dedicat jazz-ului de avangardă Smida Jazz Festival. În prima zi a festivalului, pe scenă va urca formația poloneză Immortal Onion.

Laureați ai celei de-a șasea ediții a programului „Debutul fonografic în jazz”, organizat de Institutul de Muzică și Dans, precum și ai Bursei Culturale a orașului Gdańsk, Immortal Onion au scos anul trecut primul lor album intitulat „Ocelot of Salvation”, a cărui premieră a avut loc la festivalul Warsaw Summer Jazz Days 2017, fiind foarte apreciat de critici și public.

Deși foarte tineri, membrii trupei au susținut concerte în cadrul multor festivaluri de prestigiu din Polonia și din străinătate, printre altele în Germania, Estonia și Lituania.

Inspirație pentru membrii formației sunt artiști precum Esbjörn Svensson, Hiromi Uehara sau Tigran Hamasyan. Clasificarea muzicii realizate de Immortal Onion se dovedește a fi însă o provocare, dat fiind că muzicienii nu se tem să îmbine mai multe genuri. Compozițiile lor conțin influențe din jazz, muzica de film, minimalism, fusion, muzica electronică și chiar progressive metal. În ciuda diversității de stiluri folosite, au reușit să-și creeze propriul limbaj ușor de recunoscut.

Componența:

Ziemowit Klimek – contrabas / bass / electronic

Tomir Śpiołek – pian / e-piano

Wojtek Warmijak – percuție

www.immortalonion.com

Programul complet al festivalului și informații despre bilete

Du vorba mai departe: