fbpx

Peliculă românească, în cinematecile din Haifa și Holon

Pelicula românească „Oameni de treabă” este prezentată în cinematecile din orașele israeliene din Holon și Haifa.

În contextul reprogramării Festivalului Filmului Românesc din Israel pentru primăvara anului 2024 și pentru a menține viu interesul publicului israelian pentru cinematografia românească, ICR Tel Aviv, în colaborare cu două cinemateci partenere ale festivalului, organizează în luna decembrie proiecția unuia dintre filmele selectate pentru ediția din 2023, „Oameni de treabă”. 

Filmul a fost proiectat pe 18 decembrie la Cinemateca din Holon, următoarea proiecție urmând a avea loc marți, 26 decembrie, de la ora 17.00, la Cinemateca din Haifa.

Filmul a fost selectat de curatoarea festivalului, Iris Lackner, în colaborare cu echipa ICR Tel Aviv și reprezentanții cinematecilor partenere din Holon și Haifa. Regizat de Paul Negoescu, filmul Oameni de treabă este o dramă-comedie neagră, distins cu șase premii Gopo în anul 2023 și cu numeroase titluri internaționale pentru interpretare și regie, printre care Marele Premiu „Golden Atlas” la Festivalul Internațional de Film de la Arras din Franța, Premiul special al Juriului la Festivalul Filmului Francofon de la Namur din Belgia.

Du vorba mai departe:

Lasă un comentariu

Reclame