fbpx

Petrecerea Naturii – Tu B’Shvatul Copiilor

Miercuri 13 ianuarie, copiii sunt asteptati la sediul Centrului Comunitar Evreiesc din Bucureşti pentru un eveniment în care se va celebra natura prin joc şi distracţie.

Tu  B’Shavat este o sărbătoare evreiască destinată calculării anilor pomilor fructiferi. Mai este denumită şi Anul Nou al copacilor, deoarece după această dată se consideră că pomul a mai crescut un an, indiferent de data la care a fost plantat în anul anterior.

În Tora se spune că fructele din copacii crescuţi în ţinutul Israelului nu pot fi mâncate în primii trei ani de existenţă a copacului. În cel de-al patrulea an, fructele sunt dedicate lui Dumnezeu, iar dupa acest interval fructele pot fi consumate de toată lumea.

Tu B’Shvat este o celebrare a naturii şi printre obiceiurile de B’Shvat se numără plantarea de copaci şi consumul de fructe şi de preparate din fructe.

Reclame

Centrul Comunitar Evreiesc din Bucureşti le propune copiior între 4 şi 12 ani să participe la Tu B’Shvatul Copiilor, unde cei mici se vor distra cu dansul fructelor, avalanşa fructelor, muzică şi vor fi încântaţi de magicianul Teo. Vor fi multe concursuri cu premii şi vor fi prezentate tradiţiile de Tu  B’Shavat! Nu în ultimul rând, toţi copiii vor primi câte un mic cadou de B’Shavat!

Evenimentul are loc în data de 13 ianuarie 2016 începând cu ora 18.00, la sediul Centrului  Comunitar Evreiesc (JCC) din Bucureşti.
Înscrierile se fac la telefon 021.320.26.08.

Sursa: Centrul Comunitar Evreiesc Bucureşti

Du vorba mai departe:
Reclame