fbpx

Poezii de dragoste pe muzica lui Rahmaninov și Piazzolla

Fundaţia Calea Victoriei ne invită astăzi, 23 mai, să ne bucurăm de întâlnirea între două artiste celebre: actriţa Daniela Nane şi pianista Ioana Maria Lupaşcu.

Recitalul Poezii de dragoste pe muzica lui Rahmaninov și Piazzolla este un eveniment special, unde publicul se va bucura de un program artistic inedit, în care muzica și poezia se întâlnesc. Din 2010, recitalul a fost reprezentat de zeci de ori, pe scene importante ale teatrelor şi filarmonicilor, având un mare succes la publicul din țară și din străinătate.

Versurile poeţilor Mihai Eminescu, Jacques Prevert, Victor Eftimiu, George Coşbuc, Ana Blandiana, Magda Isanos sau Costache Ioanid se vor împleti cu armoniile imaginate de: Astor Piazzolla, Serghei Rahmaninov, Constantin Silvestri, Saeed Sharifian sau Ioan Dobrinescu.

La finalul spectacolului, vom socializa cu cele două artiste, având alături un pahar de vin.
 
Daniela Nane este actriţă la Teatrul Bulandra din Bucureşti din 1995, de când a absolvit Academia de Teatru şi Film din Bucureşti, la clasa profesorilor Mircea Albulescu, Adrian Titieni, Cătălin Naum. Mare iubitoare a poeziei, a fost invitată de-a lungul timpului în numeroase spectacole, atât în Bucureşti, la Ateneul Român, cât şi în alte oraşe din România. În octombrie, 2015, a susţinut un recital pe scena Festivalului Armonii poetice de la Palatul Mogoşoaia.
 
Pianista Ioana Maria Lupaşcu începe studiul pianului la vârsta de patru ani. Între 2001 şi 2005 a fost studenta marelui pianist Lazăr Berman, la Accademia Europea di Musica, Italia. A fost laureată a numeroase concursuri din România, Grecia şi Turcia. Este o prezenţă constantă pe scene din Italia, România, Elveţia, Belgia, Turcia şi Spania. A cântat sub baghetele unor dirijori importanţi: Jean Francois Antonioli (Elveţia), Ladislau-Petru Horvath (Italia), Sabin Pautza, Tiberiu Soare, Theo Wolters (Olanda). A colaborat cu instrumentişti precum: Ladislau Petru Horvath, Romel & Victoria Joseph şi Florin Paul. A realizat spectacole împreună cu mari personalităţi ale artei teatrale: Ion Caramitru, George Banu, Marian Rîlea, Constantin Chiriac. Din 2007 este solistă concertistă a Filarmonicii “Paul Constantinescu” din Ploieşti.
 
Data: 23 Mai, ora 19:00
Vârsta minimă: 16 ani
Cost: 100 de lei
Cost redus (card fidelitate, studenti, elevi, pensionari): 90 de lei
Loc: Palatul Cercului Militar Național, str. Constantin Mille 1-3, București
Înscrieri la contact@victoriei.ro

Du vorba mai departe:
Reclame