fbpx

PREŞEDINTELE IOHANNIS S-A ÎNTÂLNIT CU PARLAMENTARII MINORITĂŢILOR NAŢIONALE

Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, marți, cu membrii Grupului parlamentar al minorităților naționale, pentru o discuție pe teme de interes pentru minoritățile naționale din România.

Cu  ocazia întâlnirii de la Palatul Cotroceni, președintele României a transmis "întreaga sa apreciere pentru eforturile organizațiilor minorităților naționale și cele ale Grupului parlamentar de a promova constant valori și principii democratice și europene, pentru deschiderea permanentă către cooperare, dialog și construcție împreună cu reprezentanții majorității", informează un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

În opinia sa, minoritățile naționale au reprezentat" constant un factor de echilibru și stabilitate în sistemul politic din România în ultimii 25 de ani".

"Președintele României, domnul Klaus Iohannis, și-a exprimat convingerea că acest model de cooperare trebuie continuat și îmbogățit, fiind parte esențială a viziunii sale privind statul român și guvernarea. În opinia sa, societatea și statul român au nevoie de contribuția minorităților naționale la procesul de schimbare pe care îl parcurg în prezent, dar și la proiectele naționale pe termen lung. Domnul Președinte Klaus Iohannis a subliniat că obiectivele sale de mandat privind aplicarea legilor, funcționarea instituțiilor și buna guvernare vor avea efecte pozitive inclusiv în ceea ce privește respectarea drepturilor minorităților naționale", se arată în comunicatul Preşedinţiei.

Reclame

Potrivit sursei citate, membrii Grupului parlamentar al minorităților naționale din Camera Deputaților au adus în discuție nevoia "de a avea un proiect de țară asumat de întreaga societate românească, necesitatea păstrării identității etnice și a dreptului de a studia în limba maternă, situația actuală din sistemul sanitar românesc, precum și problema acordării cetățeniei române pentru cei care au studiat în România".

"În cadrul întâlnirii de la Palatul Cotroceni a mai fost abordată problema restituirii proprietăților comunităților etnice și religioase preluate abuziv de statul român și adoptarea unui cadru legal pentru protejarea monumentelor istorice", mai relevă comunicatul menţionat.

Du vorba mai departe:
Reclame